hw
PlayStation 4 už nemá podporu integrácie Facebooku

PlayStation 4 už nemá podporu integrácie Facebooku
13:53, 08.10.2019

Od štartu pomaly dohárajúcej sviečky menom PlayStation 4, sme si tak nejako zvykli na funkciu zdieľania svojho herného obsahu cez sociálnu sieť Facebook. Sám si živo spomínam, ako som sa snažil svojich kamarátov ohúriť prvými chybami z launch hier a často, som rovnako túto funkciu využíval na ukladanie obrázkov pre následné použitie v recenziách. Bolo to rýchle a praktické.

Po najnovšom vylepšení systému konzole, sa ale zo sekcie share akosi stratilo písmeno "F". Ide o cielené odstránenie integrácie aplikácie Facebook a jej funkcií zdieľania, za ktoré sa SONY síce ospravedlňuje, avšak bez nejakého konkrétneho vysvetlenia. Dá sa však vydedukovať, že sa týmto krokom snažia odpútať od nie práve jasnej politiky zberu digitálnych dát, s ktorou má FB posledné roky dosť problémov a to po celom svete.

Kto by mal teraz chuť, pre akútnu stratu sociálnej integrity, vyskočiť z okna, ešte stále je tu nádej. V sekcii zdieľania totižto ostal aspoň Twitter, ktorý si s vaším FB účtom jednoducho prepojíte. Je ale jasné, že systém prezentácie na vašej ploche u FB bude odteraz dosť osekaný.


DALŠÍ

CGwillWin