akce
Ktoré České a Slovenské hry sa objavia na akcii CEEGA?

Ktoré České a Slovenské hry sa objavia na akcii CEEGA?
17:25, 07.10.2019

Aj keď odovzdávanie ocenení pod patronátom Central & Eastern European Game Awards (ďalej už len ako CEEGA), nemôžeme radiť medzi oveľa slávnejšie "awards" akcie, stále ide o v celku zaujímavé ocenenia, kde sa často mihnú aj lokálne firmy. V minulom roku sme mali výhercov v podobe projektov Beat Saber a Kingdome Come Deliverance. Aké nominácie to z našich lokálnych kopcov však vzišli pre aktuálny rok, teda 2019?

V sekcii vizuálneho spracovania a dokonca aj príbehu si to skúsi utrhnúť slovenské štúdio Doublequote, ktoré prinieslo v celku kvalitný 2D špagety western Blood Will be Spilled. Otázka ale nateraz je, či dokážu zaujať viac než napríklad Thronebreaker: the Witcher Tales od CD Projektu RED. Každopádne toto je len jedna z ôsmych nominácií s vlajkou SK a CZ, respektíve len dve hry celkovej EU stovky prihlásených. Ďalšou je nedávno "dokončený" Space Engineers, ktorý si urval ďalšie dve kategórie, či presnejšie povedané nádeje. Ak by som sa mal postaviť na stranu nejakých osobných preferencií, tak to prajem čarovnej Metroidvanii menom Feudal Alloy, ktorá ďalej dopĺňa nominácie vedľa Vigoru, Shadows: Awakening a Jets’n’Guns 2.

Gala večer, kde sa pochopiteľne dočkáme výsledkov, prebehne 19. 10. 2019 v Game aréne poľského mesta Poznaň. Live prenos bude možné sledovať prostredníctvom oficiálneho Facebook kanálu CEEGA. V prípade ak si chcete pozrieť kompletné nominácie, stačí skočiť pod tento odkaz.


DALŠÍ

CGwillWin