recenze
Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí

Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze
Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze
14:00, 13.10.2019

MindOK vydává v první řadě deskové a společenské hry pro všechny možné věkové kategorie. Nabízí hry různých žánrů i náročností a vlastně má co nabídnout snad každému. My se však tentokrát mrkneme za hranice deskových her a podíváme se na kobylku sérii Expedice příroda.

50 plodů našich zahrad a polí je balíček 50 karet, z nichž se každá věnuje jedné z plodin (ovoce, zelenina, obiloviny, bylinky), které můžete potkat na českých polích, zahradách, ale třeba také doma na talíři.
Z českých luhů a hájů

50 plodů našich zahrad a polí je balíček celkem (ano, přesně, uhodli jste to:) 50 karet. Každá z nich se věnuje jedné z plodin (ovoce, zelenina, obiloviny, bylinky), které můžete potkat na českých polích, zahradách, ale třeba také doma na talíři. Je to v první řadě edukativní balení karet pro zvídavé jedince snad všech věkových kategorií. Ale pokud chcete, nic Vám nebrání si z karet udělat vědomostní hru.

Klik pro zvětšení (Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze)

Namísto pravidel najdete několik stran, které Vás uvedou do toho, co najdete ve zbytku balíčku. Zároveň nabízí rychlý přehled a glosář, který mohou nejen děti použít k identifikaci jednotlivých rostlin a stromů obsažených v balíčku. Dozvíte se též základy botaniky – tvar a postavení listů či druhy květů a květenství.

V první řadě se jedná o edukativní balení pro zvídavé jedince všech věkových kategorií. Pokud však chcete, nic Vám nebrání si z karet udělat vědomostní hru.
50 odstínů chutí a vůní

Každá očíslovaná kartička se věnuje jednomu z plodů, které jsou nám povětšinou známé. Ale méně známá jsou fakta o daných druzích, alespoň nejste-li zemědělským matadorem nebo botanickým nadšencem. I těm ovšem tato edice může přinést nejednu zajímavou informaci.

Klik pro zvětšení (Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze)

Na lícové straně najdete kresbu daného plodu, hlavní zajímavost a „kvízovou“ otázku s třemi možnostmi odpovědi. Po vizuální stránce jsou karty jednoduché a ilustrace jsou povedené a celkem i realisticky vyobrazené. Uvedené zajímavosti jsou různorodé informace, které se váží k dané plodině.

Rubová strana přináší odpověd na předchozí kvízovou otázku a dodatečné informace vážící se k dané odpovědi. Krom toho přináší řadu dalších specifických informací o dané rostlině – její český a latinský botanický název; možnosti, jak rozeznat rostlinu – výšku, tvar a barvu listů, plodů, květu a kůry; dobu květu a dozrávání a další zajímavost.

Klik pro zvětšení (Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze)

Postupně se dozvíte něco o různých, pro české končiny běžných, rostlinách z kategorií ovoce (zahradní i lesní), zelenina (kořenová i nadzemní), saláty a další listnaté, obiloviny a bylinky.

Balíček o českým plodech je jedním z edice Expedice příroda. Ale vězte, že je na výběr z širokého množství variant.
Expedice příroda

Balíček věnující se českým plodům je pouze jedním z rozsáhlé edice Expedice příroda. Pokud by Vás či Vaše děti spíše zajímaly zvířecí nebo další varianty, vězte, že je z čeho vybírat:

  • 50 našich stromů;
  • 50 našich květin;
  • 50 našich ptáků;
  • 50 našich lesních zvířat;
  • 50 našich motýlů;
  • 50 plemen psů;
  • 50 koní a poníků;
  • 50 zvířat a rostlin našich potoků a rybníků;
  • 50 druhů hmyzu a pavouků;
  • 50 dinosaurů;
  • 50 nebeských objektů.


Klik pro zvětšení (Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze)

Tyto karetní balíčky jsou primárně určeny dětem, aby jim rozvíjely znalosti o našich „domácích“ rostlinných a živočišných druzích, ale položme si ruku na srdce – kolik si toho pamatujeme my ze svých školních let? Možná by prolistování těchto karet vykouzlilo tolik překvapených výrazů na našich tvářích jako na tvářích našich dětí, případně vnoučat. Nebojte se tedy podrobit své znalosti malé zkoušce…

Koupit hry z edice Expedice příroda

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti MindOK

Klik pro zvětšení (Expedice příroda: 50 plodů našich zahrad a polí - recenze)

SKVĚLÉ
85%
CZECHGAMER
Vzdělávací edice Expedice přírody otestuje naše povědomí o rostlinných i živočišných druzích z našeho okolí. A to nejen našim dětem, ale v mnoha případech i nám samotným. Pěkná a nenásilná forma rozšiřování obzorů.

CGwillWin