hw
recenze
Logitech G604

Logitech G604 - recenze
Logitech G604 - recenze
12:00, 25.09.2019

Po tom, ako som sa pred dvoma mesiacmi priam rozplýval nad úžasnými slúchadlami od spoločnosti Logitech G PRO X, sa mi ďalšia pozvánka do ich vývojárskeho laboratória pozdávala o to viac. Zvlášť ak si uvedomíte, že náš web bol vôbec jeden z prvých, čo vďaka nášmu videoprogramu PVP priniesol v Európe komplexný unboxing. Dosť však bolo naháňania ega po dvore, poďme k samotnej a skutočne chrumkavej novinke. Po nadmieru kvalitných herných klapkách na sluchy sa dnes presúvame o pár desiatok centimetrov nižšie a to na poschodie s oddelením videoherných myšiek. Tu nám Logitech slabým hláskom vysiela morzeovkou kód G604, čo je po stránke dizajnu ako aj možností ďalší zaujímavý produkt do už tak preplneného vrecka herných periférií.

Konečne sa tu ignoruje RGB trend a myslí na výdrž batérie.

Klik pro zvětšení (Logitech G604 - recenze)

Začnem asi menšou korekciou mnou vyslovených viet, ktoré padli počas spomínaného unboxing videa. Keďže som chcel dodržať maximálny efekt očarenia bez predchádzajúceho študovania tlačových materiálov (ostatne som vlastne ani žiadne nemal), vychádzal som len z tých pár faktov uvedených na prebale myšky a aj z toho som skôr text vnímal len letmo. Výsledkom tejto, jemne povedané, laxnosti bola do éteru vypustená nepresná informácia. Logitech G604 totižto nie je dodávaná s nejakou nabíjateľnou AA batériou a už vôbec neobsahuje kábel na prepájanie a spomínané doplnenie šťavy. Obsah balenia sa preto nesie v duchu samotnej myši, jednej jednorázovej AA batérie, USB snímača a, čo je pointou tohto románu od Viktora Huga, aj predlžovací USB kábel na lepší dosah snímania. To v prípade, ak hráte ďaleko od samotnej PC zostavy. Toľko ku komunikačným chrupavkám, ktoré som si sám nadrobil do vlastného hniezda. Teraz poďme konečne k testu ako takému.

Každý chromý palec dostane pohodlné lôžko.

Klik pro zvětšení (Logitech G604 - recenze)

G604 je teda nutné sem tam obdariť novou batériou a jej výmena samozrejme bude závisieť od typu prepojenia s vašou stolnou mašinkou. Máte možnosť tu vyberať z dua technológií, teda dobre známy Lightspeed modus alebo klasické Bluetooth. U prvého menovaného spôsobu uvádza výrobca údaj 240 herných hodín, čo je pochopiteľne dostatočne dlhá doba na zaobstaranie si nového článku či jeho rentabilita pri častom nákupe. Tento údaj som teda mal šancu priamo otestovať a minimálne v prvej fáze recenzovania, nech už som myš používal na hranie alebo len kancelárske úkony, som sa s pribalenou batériou dokázal k tomuto číslu priblížiť s chirurgickou presnosťou. V zmysle Bluetooth technológie, ktorá je však logicky mimo herného segmentu, som už cifru 5,5 mesiaca nemal ako overiť, keďže predmet testu musel čo najskôr bežať do ďalšej redakcie. V zmysle biznis využitia sa ale nemusíme vôbec obávať, že by nás týmto údajom chcel Logitech nejako zavádzať, ba naopak.

Telo myši neobsahuje žiadny svetelný prvok, ak nerátam malú LED ikonku určenú pre stav pripojenia.

Klik pro zvětšení (Logitech G604 - recenze)

Presuňme teraz vašu pozornosť k dizajnu a jeho účelnosti. V tomto ohľade asi každému udrie do očí špeciálna kolíska na palec, ktorá je oslím mostíkom k šestici programovateľných tlačidiel len milimeter od neho samotného. V tomto nápade vidím akúsi kooperáciu hernej sekcie G s MX Master konceptom, čo vo výsledku dáva originálny a pohodlný efekt aj pri rýchlych pohyboch ruky. Myš má celkovo až 15 programovateľných tlačidiel, z čoho pochopiteľne väčšia časť sídli v spomínanom palci. Kto holduje koncepčne náročnejším projektom v zmysle ovládania, tak ten je rozhodne potencionálny adept na kúpu G604, ktorá mu v spojení s Logitech G HUB umožní slobodné rozdeľovanie príkazov a rôznych iných skratiek. Odložený palec a úmerne zvolená robustnosť sa aj po celom dni intenzívneho hrania neprejavili nijako škodlivo na komfortne a pohodlí. V tomto bode sa nový zástupca segmentu G dá viac než pochváliť. K tomu ešte stručne prihodím celokovové koliesko v tradičnom mieste a s možnosťou rýchleho alebo sekvenčného posúvania.

Senzor Hero 16K sa stará o dokonalé potretie predsudkov z bezkáblových herných zariadení.

Klik pro zvětšení (Logitech G604 - recenze)

Okrem chladného kolieska sa zvyšok vonkajšej strany G604 dá označiť za zmes tvrdého či jemne pogumovaného plastu. Z tohto dôvodu je jej čistenie záležitosť niekoľkých sekúnd a držanie aj pri spotenej pokožke nevytvára žiadne problémy. Určite vás, pri pohľade na dvojaký spôsob prepojenia, napadlo pripojiť túto myš k dvom zariadeniam naraz. Táto funkcia je skutočne podporovaná, a tak si na jednom stole máte možnosť trocha upratať a jednu myš poslať bleskovo na dôchodok. Je jasné, že autorom G604 išlo predovšetkým o užívateľsky vhodný produkt na hry s veľkou výdržou batérie bez nutnosti neustálej výmeny batérií. K tomuto, už tak slušnému základu, dokázali vo výsledku pridať funkčne pohodlný dizajn s veľkým množstvom nastaviteľných tlačidiel a ignorovania RGB zbytočností. Pokiaľ sa vám teda nová Logitech myš zapáčila, jej predaj započne koncom tohto mesiaca a to za odporúčanú maloobchodnú sumu cca 110 Eur. Z môjho pohľadu, a za túto sumu, ide o priam ideálny nástroj na využívanie nielen v hernom, ale aj v kancelárskom prostredí.

Dve v jednom...



Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Logitech

Klik pro zvětšení (Logitech G604 - recenze)


CGwillWin