hw
recenze
AVerMedia Live Streamer Cam

AVerMedia Live Streamer Cam - recenze
AVerMedia Live Streamer Cam - recenze
12:00, 31.10.2019

Dôkaz toho, ako sa za posledné roky spopularizovalo akési všeobecné odhaľovanie, respektíve prezentovanie vlastného súkromia, pred celou populáciou, je aj počet mojich vlastných recenzií zo sveta kamier, mikrofónov, strihacích kariet a neviem čoho ešte. Od podcastov cez ukazovanie hrania, či len sledovanie seriálov a filmov prostredníctvom streamu, všade je priestor na inovovanie a snahu o čo najlepšie zaujatie platiacich konzumentov. V prípade webových kamier je to však často len upgrade kvality snímania, nech už obrazu alebo zvuku a tým to tak nejako hasne. Iste, dizajn je dnes dôležitý a ak je navyše aj funkčný s prímesou nápaditosti, často zatieni už spomenuté technické aspekty. Ako to je však v prípade novej kamerky od AVerky?

Konečne si môžete slobodne behať po dome nahý, tak ako vás mama priviedla na svet.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Streamer Cam - recenze)

Začať môžeme rovno samotným dizajnom, keďže výzor a funkčnosť nie je pre AVerMedia Live Streamer Cam vôbec mimo misu, ako sa povie. Jej trubkovitý tvar skrýva totižto mimo dvoch mono mikrofónov (pochopiteľne sú určené len na bežnú konverzáciu a nedokážu nahradiť štúdiové podmienky) aj špeciálnu zásuvnú krytku. Tá slúži na elimináciu akejkoľvek pochybnosti a paranoje ohľadom veľkého brata na druhej strane. Viem dobre, že sú dokázané isté praktiky pre zbieranie dát, ktoré následne veľké korporácie využívajú na šitie reklám priamo na telo konkrétneho zákazníka. Každopádne, ak by toto bola len jediná prednosť novej a môžeme to povedať aj na plnú pusu; hernej stream kamery, išlo by o dosť malý dôvod do nej vložiť čo i len euro. Určite je ale dobré vedieť, že krytka tam je a pomocou jednoduchého posúvania do strán vám tak pomáha uchrániť súkromie aj bez rustikálnej čiernej izolepy.

Telo kamery je osadené na funkčnom kĺbe s možnosťou otočenia do 360 stupňového uhla.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Streamer Cam - recenze)

Tento fakt doceníte hlavne počas streamu, kedy vám polícia vykopne dvere a ešte než vás začnú masírovať obuškami a dávať plynové obstreky, stihnete prstom natočiť kamerku ich smerom. Súd by mal k tomu prihliadnuť. Dosť však bolo prvoplánového humoru a poďme na to najdôležitejšie. Šošovka je schopná vstrebať rozlíšenie 1080p pri tridsiatich snímkach za sekundu, čím sa rozhodne posadí do radov väčšiny konkurenčných značiek. Toto sú údaje, ktoré si nájdete pochopiteľne v oficiálnych dokumentoch vyvesených na internete. Dobre však vieme, že každá kamera má menšie či väčšie odchýlky v ostrení, respektíve vo výslednom efekte priamo počas prevádzky, kde rozhoduje hlavne vaša svetelná kulisa a "kontajner", z ktorého sa snažíte dobiť svet. V tomto bode sa testovaný produkt podľa môjho osobného názoru vydaril, keďže (ak si to želáte) dokáže vyzdvihnúť vašu siluetu a rozostriť všetok ten bordel naokolo. Nechcem nikoho uraziť, ale dobre vieme, že aj taká diera na stene, kam ste zabudli zavesiť plagát Karla, môže odradiť nejedného internetového estéta.

Kto chce vyzerať ako exot?!

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Streamer Cam - recenze)

Keďže AVerMedia svojou kamerkou cieli primárne na herný stream, jej najväčšou zaujímavosťou je možnosť spraviť zo svojho tela predmet všeobecného obdivu alebo prípadne klasického haha efektu. Pomocou užívateľsky pomerne prístupného programu RECentral 4 si môžete svoju tvár vylepšiť pomocou špeciálnych filtrov, ktoré dobre poznáte z masovo populárnych sociálnych sietí. Pre niekoho je to asi úplná hlúposť alebo prípadne zbytočnosť, ale garantujem vám, že každý jeden, čo si túto kameru kupuje, už vopred vie, že zo seba minimálne raz spraví nejaké to zvieratko a pobaví svojich divákov menším spestrením. Filtre, od mačacej hlavy cez afro účes, fungujú viac či mennej obstojne a spomínaný program ich napevno pripne k vašej postave. Každopádne táto schopnosť je určená len pre klasické PC, kam z pochopiteľných dôvodov nespadá Mac od Applu.

PW313, čo je kódové označenie kamery, je osadená na tradičnom otváracom stojane, ktorým si môžete produkt bezpečne usadiť kamkoľvek sa vám zapáči.

Záverom som si dovolil opäť môj tradičný súhrn s príslušným verdiktom. Osobne nespadám do kategórie tých sudcov, čo vidia nejaký zmysel v 4K kamerách pre stream hier, kde výrez vašej tváre sotva dokáže potvrdiť, o ako drahú kameru tu vlastne ide. AVerMedia sa preto logicky nehnala do zbytočností a priniesla cenovo dostupný a spoľahlivý kľuč k vašej potencionálnej internetovej kariére. Záslepka pre totálne bezpečie je funkčný a praktický pomocník a nech už si o spomínaných snap filtroch myslím čokoľvek, ide o dobrý marketingový ťah spojený s kultúrou Twitchu a iných kanálov. Fixné ostrenie krásne vypichne to najpodstatnejšie v zábere a zbytok efektne zatlačí do pozadia. V prípade, ak by ste chceli kameru využiť aj mimo hier na nejaký ten konferenčný hovor, dokáže vám poslúžiť aj vo forme mikrofónu a keď už som práve u nejakej kompaktnosti, tak AVerMedia Live Streamer Cam je súčasťou štartovacieho stream balíčku, kam spadá aj štúdiový mikrofón AVerMedia AM310 a karta AVerMedia Live Gamer MINI.



Za poskytnutí prduktu na recenzi děkujeme společnosti AVerMedia

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Streamer Cam - recenze)


CGwillWin