preview
Zombie Army 4: Dead War - (Hands-on)

Zombie Army 4: Dead War - (Hands-on) - preview
Zombie Army 4: Dead War - (Hands-on) - preview
12:00, 25.08.2019

V nemeckom Kolíne nad Rýnom som mal nedávno možnosť posadiť sa do stánku pomerne známej spoločnosti Rebellion, ktorú asi väčšina z vás bude poznať vďaka sérii Sniper Elite, teda sofistikovanej vojenskej akcie s prímesou taktického boja pomocou ďalekonosných projektilov. Gamescom nám tak ponúkol jedinečnú šancu skúsiť si na vlastné ruky najnovší diel akejsi brutálnejšej a súbežnej značky Zombie Army, ktorá sa v priebehu budúceho roka dočká statusu kvadrológie. Čo nové prinesie a ako na mňa samotného ponúknutý hodinový gameplay zapôsobil, sa dozviete v texte nižšie.

Na otázku o prípadnom porte na Nintendo Switch som dostal nejasnú odpoveď, ktorá niečo podobné v budúcnosti rozhodne nevylučuje.

Klik pro zvětšení (Zombie Army 4: Dead War - (Hands-on) - preview)

Projekt Zombie Army je predovšetkým akousi odpočinkovou záležitosťou pre každého, kto vyhľadáva zombie akciu s brutalitou a variabilnou hrateľnosťou. V prípade podtitulu Dead War môžete navyše rátať s podporou kooperácie a akejsi vizuálnej kustomizácie samotných hrdinov. Keďže som ja osobne s touto IP nemal doteraz žiadne skúsenosti, s vďakou som prijal informáciu, že pôvodní hrdinovia minulých častí sa objavia aj v radovej štvorke, a tak si ich budete môcť privolať na pomoc proti oživenej armáde nacistov. Apropo, tu sa dostávame do hlavnej dejovej linky. Druhá svetová vojna za sebou nezanechala len krvavú stopu po šialenom diktátorovi a jeho sfanatizovaného národa, ale aj samotného porazeného Hitlera. Ten sa okamžite po tom, ako zomrel, odobral do redukačného centra zvaného peklo, kde mal nastúpiť na večný pobyt v mukách. Keďže ale ostal vynaliezavým a pomstychtivým jedincom, uzavrel pakt so samotným pánom démonov a ten mu umožnil znovu povstať, a to po boku zombie armády jeho podriadených.

Svižná hrateľnosť, krorú som si ja osobne prirovnal k mixu Sniper Elite a Dead Rising.

Klik pro zvětšení (Zombie Army 4: Dead War - (Hands-on) - preview)

Téma je teda jasná. Opäť raz máte možnosť nakopať nacistov/fašistov a neviem ešte akých fanatikov do patričných miest, a to aj za pomoci dobového arzenálu s fantasy prímesou. Zoberte si teda notoricky známe zbrane lomeno vrhacie granáty a skombinujte ich s plameňometom či elektrinou a máte recept na poriadne výživné a šťavnaté sústo akčnej brutality. To je však len časť samotných možností. Novinkou sú totižto akési hromadné pasce, respektíve záchranné brzdy v prípadne, že vás obkľúči presila a v očiach sa mihne závan zúfalstva. Jedna z pascí bola napríklad akási časť vrtule z lietadla aj s motorom, ktorá sa rozbehne akonáhle strelíte na jej konkrétne miesto a nasaje všetko v okolí tridsať metrov. Tu sa dostávame k zaujímavému prvku nielen ohľadom kooperácie, ale aj singl režimu. Samotná vrtuľa totižto môže pohltiť vás, ako aj vášho priateľa, na čom sme sa spolu s jedným z vývojárov pekne zasmiali. Koniec-koncov, zábava je jedným z top artiklov u Zombie Army 4: Dead War, a aj preto som po skončení prezentácie odchádzal s úsmevom na perách a chuťou recenzovať plnú verziu.

Prešpikované cieleným humorom a bonusovým obsahom.

Klik pro zvětšení (Zombie Army 4: Dead War - (Hands-on) - preview)

Záverom snáď len pár slov k akýmsi RPG možnostiam. Okrem samotného progresu u jednotlivých hrdinov dostávate šancu si odokrývať unikátne schopnosti, aké pochopiteľne súvisia s akciou a bojom ako takým. Aby to však malo aj patričnú motiváciu, získané kredity je možné použiť aj na výmenu výbavy u jednotlivých zbraní, vrátane ich vizuálnej stránky. Táto premisa je logickým vyústením do motivácie zotrvať na inak tunelových mapách, z ktorých sa časom môže stať istý zombie stereotyp, ktorý sa ale dá zachrániť spomínanou kooperáciou. Držme teda autorom palce a tešme sa na samotný výsledok vo verziách pre PC, PlayStation 4 a Xbox One.



CGwillWin