hw
Nová vlna prémiových her představuje na Gamescomu podporu ray tracingu

Nová vlna prémiových her představuje na Gamescomu podporu ray tracingu
19:09, 19.08.2019

Společnost NVIDIA a její partneři spojili síly, aby podpořili stále rostoucí vlnu revoluční technologie ray tracing. Na letošním ročníku veletrhu Gamescom společně představili nové prémiové tituly s podporou ray tracingu a připravili zároveň řadu ukázek této technologie v již představených a vysoce očekávaných AAA hrách.

Patří mezi ně již zavedené populární série, napjatě očekávaná pokračování, ale i naprosté novinky. Vše bylo předvedeno na dedikovaném eventu pro pozvané zástupce médií a influencerů v Kolíně nad Rýnem.

"NVIDIA před rokem umožnila využití ray Tracingu v reálném čase ve hrách. Tato revoluční technologie se ve rámci odvětví dočkala širokého přijetí," říká Matt Wuebbling, ředitel GeForce marketingu ve společnosti NVIDIA. "Když se podívám na počet titulů, známé herní série a úžasné vizuální prezentace, které během Gamescomu 2019 předvádíme, je jasné, že ray tracing je pro herní vývoj skutečným krokem v před."

Nové hry s podporou ray tracingu zahrnují:

Dying Light 2 – vysoce očekávaný druhý díl akčního RPG v otevřeném světě je pokračováním série s více než 17 miliony hráči. Nabídne ray tracing v reálném čase, díky čemuž posune vizuální stránku světa zasazeného v moderních dobách temná na další úroveň.

Metro Exodus – The Two Colonels – The Two Colonels DLC - využítí globálního osvětlení v Metro Exodus z něj učinilo skvělou ukázku pro ray tracing. Nyní společnost NVIDIA, 4A Games a Deep Silver přidají globální osvětlení s využitím Ray tracingu a emersivním osvětlením do nadcházejícího DLC The Two Colonels. Návštěvníci eventu si mohou tento přídavek vyzkoušet vůbec poprvé.

Minecraft – Minecraft je nejprodávanější videohra na světě. NVIDIA a vývojářské studio Mojang přidají formu ray tracingu známou jako path tracing do verze hry pro Windows 10. Nově tak budou moci hráči Minecraftu stavět, vytvářet a prozkoumávat své světy v grafice s dosud nevídaným realismem. Mohou si vychutnat věrné světelné efekty vytvořené globálním osvětlením, vodu, která přirozeně odráží i láme světelné paprsky, a nově také bohaté textury, které nyní rozzáří herní svět. Účastníci si budou moci novinky vyzkoušet a pořídit videozáznam.

SYNCED: Off-Planet – Přední vývojářské studio patřící společnosti Tencent spojilo síly s NVIDIA a odhalilo svůj první AAA titul s podporou ray tracingu. Dosud neoznámené SYNCED: Off-Planet je novinka, která využije ray tracované odrazy i stíny a zároveň nabídne nový přístup k žánru PvPvE. Hráči budou bojovat proti sobě, a přitom odolávat vice než tisícovce „Nano Zombií“. Návštěvníci eventu si mohou pořídit záznam ze hraní.

NVIDIA a partneři z řad vývojářů také ukázali množství ray tracovaných titulů, které tyto efekty odhalují vůbec poprvé. Patří mezi ně:

Call of Duty®: Modern Warfare® - Jedna z kritikou nejpřijímanějších a nejprodávanějších herních sérií historie. Tým, který má v Activision na starosti Call of Duty informoval, že nejnovější přírůstek mezi fanoušky oblíbenými tituly Modern Warfare nabídne v PC verzi ray tracing v reálném čase. Nejnovější díl přinese herními kritiky na E3 2019 oceněný “nejlepší online multiplayer” a vychází celosvětově 25. října. Návštěvníci NVIDIA eventu si konečně budou moci očekávanou hru vyzkoušet a pořídit z ní záběry představující ray-tracované stíny.

Control – Komplexní ukázka ray tracované grafiky vychází 27. srpna a je zároveň obsažena v GeForce RTX™ balíčku. Control byla nominována na ocenění Cenu herních kritiků v kategoriích Nejlepší originální hra, Nejlepší PC hra a Nejlepší akční hra/Adventura. Titul podporuje technologii NVIDIA DLSS společně s ray tracovanými odrazy, stíny a globálním osvětlením. Bude jednou z prvních her, která podporuje větší množství ray tracingových efektů. Účastníci si mohou hru zahrát a zaznamenat z ní záběry.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 – Na GDC 2019 se pokračování legendární hry zařadilo mezi pětici nejzásadnějších oznámení vybraných IGN. Účastníci NVIDIA eventu budou provedeni RPG hrou ze světa Vampire s ray tracovanými odrazy.

Watch Dogs: Legion – Nový díl oblíbené série Watch Dogs získal na E3 2019 více než 60 ocenění a nominací, včetně kategorie Nejlepší akční hra/adventura podle herních kritiků. Hra s GeForce RTX nabídne ray tracované odrazy.

Wolfenstein®: Youngblood™ – Titul s nominací na Cenu herních kritiků na E3 v kategoriích Nejlepší PC hra, Nejlepší online multiplayerová hra a nejlepší akční hra. Je zároveň druhou hrou prezentovanou na letošním ročníku Gamescom, která je součástí GeForce RTX balíčku. Účastníci se budou moci seznámit s nově přidanými ray tracovanými odrazy.

Ray tracing je také zastoupen v dalších populárních hrách představovaných na Gamescom 2019, včetně Cyberpunk 2077, držitele stovek ocenění, který Gamespot označil za jednu z nejočekávanějších her desetiletí.“ Demo Cyberpunk 2077 představí také ray tracing v reálném čase. Ukázky hry je možné navštívit každých 30 minut na stánku CD PROJEKT RED v Gamescom Entertainment Area (hala 6, stánek C049). Účastníci mohou sledovat, jak titul hrají členové vývojářského týmu.

Ray tracing v reálném čase mění způsob tvorby her a dramaticky zvyšuje úroveň jejich vizuálního zpracování. Ray tracing je postaven na robustním ekosystému, který zahrnuje průmyslové standardy mezi API, podporu v řadě populárních herních enginů a řadu herních titulů od největších vydavatelů.

GPU NVIDIA GeForce RTX™jsou jediné vhodné karty pro hraní s ray tracingovými efekty v reálném čase.


DALŠÍ

CGwillWin