Apex Legends dokazuje, že je hra od EA

Apex Legends dokazuje, že je hra od EA
07:54, 14.08.2019

Na včerejší den byli natěšení všichni fanoušci Apex Legends a nejen ti (třeba fanoušci Fortnite, kteří chtějí, aby odstranili ze hry robota), do hry totiž dorazil konečně Solo režim na omezenou dobu (cca 14 dní). Ten kromě obligátního režimu bez spoluhráčů proti zbylým 59 hráčům lákal na nové a krásné kosmetické předměty, které půjdou získat. A jak asi tušíte, zde přišla studená sprcha.

Nové předměty jsou zamčené v náhodných balíčcích aka Loot Boxech. Ty jsou pro Iron Crown Event (jak se Solo event jmenuje) speciální a najdeme v nich celkem 24 Epic a Legendary předmětů. Bohužel hraním v této free-to-play hře získáme pouhé dva balíčky. Což znamená 2 z 24 nejlepších předmětů, zbytek si musíte koupit za reálné peníze.

Což by asi bylo ok, proč nepodpořit vývojáře, když je hra zadarmo. Kdyby však celá cenová politika nebyla příšerná. Jeden balíček stojí 7USD (188Kč na PS4) což znamená investici 154USD (4142Kč) pro získání všech předmětů. A je jedno, že se vám líbí jenom pár pro vaši oblíbenou postavu, protože stejně jste odkázáni na RNG. Vrchol tomu nasazuje to, že až poté co máte všechny předměty z eventu, dostanete privilegium si koupit Heirloom předmět (to nejcenější, ve hře jich je pár) v podobě krásné sekyry. Ta vás přijde na dalších 35USD (941Kč). Takže ve výsledku od vás vývojáři a EA čekají, že do konce srpna utratíte ve hře 189USD (5084Kč), abyste měli všechny předměty.

Here is what you can get for Free vs Paying and how much it'd cost to get everything. from r/apexlegends

Ano není to první hra, která má drahé Loot Boxy a v nich schované skvělé předměty. Podívejme se na aktuální stav Black Ops 4, kde za paywallem jsou OP zbraně do multiplayeru a vývojáře to netrápí. Ale to, že hra limituje časem celý event a tudíž i utrácení za tyto předměty je hnus. Komunita je rozohněná, ale v principu může jenom doufat, že běžní hráči na to EA neskočí. I když má Apex jedny z nejférovějších Loot Boxů (ukazuje pravděpodobnost, nejsou tam duplicity), tak tímto eventem ukázalo, že dohoda MS, Sony a Nintenda o zobrazování pravděpodobností v Loot Boxech prakticky nic nevyřeší a že dojit hráče je prioritou číslo jedna.

What the shop really looks like from r/apexlegends


DALŠÍ

CGwillWin