recenze
Tech Corp.

Tech Corp. - recenze
Tech Corp. - recenze
12:00, 06.01.2020

Vždy ste sa chceli stať podnikateľom? Chodiť do práce kedy sa vám zachce a buzerovať svojich zamestnancov? Bohužial to nie je tak jednoduché ako sa na prvý pohľad zdá. V tejto recenzii sa pozrieme na Indie novinku Tech Corp., ktorá vám viesť svoju vlastnú technologickú spoločnosť "se vším všudy" ponúka.

Klik pro zvětšení (Tech Corp. - recenze)

Started from the bottom

Ikonickejší začiatok firmy ako v garáži snáď ani nejestvuje. Ako Amazon, Google, či Apple sa v nej ocitáte so svojou mladou spoločnosťou aj vy. Počiatočný bugdet tvorí 40 tisíc dolárov, za ktorý si kúpite to najnutnejšie (teda stôl s počítačom) a najmete prvých programátorov. Hra vás s jednotlivými profesiami zoznamuje postupne a až v momente kedy je potreba. Každú funkciu tak veľmi jednoducho pochopíte a dokážete jej priradiť úlohy. Spočiatku budete pracovať na jednoduchých zákazkách za pár drobných, no akonáhle zarobíte potrebnú sumu, vaša spoločnosť sa môže presťahovať do väčšieho a k dispozícii pribudne možnosť tvoriť vlastné produkty. A tu začína zábava.

Klik pro zvětšení (Tech Corp. - recenze)

Na tvorbu produktu potrebujete tím, ktorý vyvinie jeho jednotlivé komponenty a tiež materiály, z ktorých bude pozostávať. Samotnú výrobu môžete prenechať externej firme a samozrejme tak prísť o časť tržby, alebo investovať a založiť si svoju vlastnú malú továreň na jeho výrobu. Hráč je každopádne ten, ktorý výrobok navrhne, vyberie ktoré a aké kvalitné komponenty budú použité (je teda možné tvoriť viacero tried produktov). Neodeliteľnou súčasťou biznisu je aj marketing, ktorého stratégiu si taktiež sami navrhnete a vyberiete si, do akých reklám budete investovať. Či ste zvolili správne, uvidíte samozrejme podľa obratu, ale aj detailného feedbacku z každej zakúpenej reklamy.

Klik pro zvětšení (Tech Corp. - recenze)

Stíhať programovať zákazky, aby ste mali dosť financií na výrobu, vyvíjať nové komponenty do výrobkov a k tomu menežovať aj ich marketing nieje jednoduché aj s pomocou všetkých dostupných profesií. Akonáhle si však nájdete svoj systém a naučíte sa rozdeľovať úlohy, čo môže samozrejme trvať niekoľko hodín, upadá Tech Corp. do klasickej repetitívy starých známych tycoonov. Potom sa môžete vytešovať už len z väčších a väčších čísiel na konte:

Uvítal by som preto akýsi náhodný prvok (ako tornádo v Sim City), ktorý vám síce znepríjemní život, no koniec koncov urobí hru zábavnejšou a reálnejšou.

Za poskytnutí hry k recenzi děkujeme Mardonpol Inc.

Klik pro zvětšení (Tech Corp. - recenze)

DOBRÉ
60%
CZECHGAMER
Tycoon technologickej spoločnosti, ktorý aj napriek skvelému a zábavnému systému na výrobu vlastných produktov, po chvíli trpí na repetitívne generovanie zisku.

CGwillWin