hw
Talianská firma chce vyrobiť hernú konzolu pre slepých

Talianská firma chce vyrobiť hernú konzolu pre slepých
11:20, 26.07.2019

Posledné dva roky, sa dovtedy v tomto smere viacmenej uzatvorená game scéna, začala prispôsobovať aj okrajovej sfére zdravotne postihnutých konzumentov, ktorým šťastie/osud nedovolil prežívať videohry tak ako nám vidiacim, počujúcim a plne fungujúcim zákazníkom. Veľkým prínosom je v súčasnosti Microsoft s jeho špeciálnym ovládačom, avšak aj menšie firmy sa snažia priložiť ruku k dielu.

V prípade spoločnosti Novis, ktorá sídli a pochádza z Talianska, sa dnes zameriame špeciálne na nevidiacich hráčov. Tí majú v game sfére roky svoje zastúpenie, avšak pochopiteľne ide len o hrdinské prekonávanie už tak veľkej priepasti medzi zdravým a postihnutým hráčom, a samotné informácie o nejakých zázračných prejdeniach titulov len pomocou zvuku, spadajú skôr do bulvárnej sekcie. Toto sa bude snažiť zmeniť práve spomínaný Novis, ktorý chce cez Kickstarter rozbehnúť distribúciu prvej hernej platformy pre nevidiacich.

Konzola nesie označenie BlindConsole a je postavená na kombinácii telefónu, slúchadiel a špeciálneho gamepadu. Ten disponuje motion technológiou, monitorovaním gest a vibráciami. Pomocou špeciálnej aplikácie a prepojení slúchadiel so samotným ovládačom, sa hráčovi dostane príležitosti vstúpiť do unikátne vytvoreného rozhrania so zvukovou indikáciou. BlindConsole chce ponúkať produkciu vlastných hier ako aj tretích strán a to všetko za štartovnú sumu cca 200 Euro. Pokiaľ kampaň uspeje, prvé stroje by mali k zákazníkom doraziť koncom tohto roka. Viac si môžete pozrieť vo videu nižšie.


DALŠÍ

CGwillWin