hw
Uvidíme tento rok aj ďalšiu verziu konzole Switch?

Uvidíme tento rok aj ďalšiu verziu konzole Switch?
14:01, 11.07.2019

Včera sa spoločnosť Nintendo konečne odpichla z miesta, a niekoľkomesačné špekulácie okolo ich prípravy nových verzií systému Switch, skončili v prachu reality. Nintendo Switch Lite, ako prenosnejšia verzia stávajúceho hybridu, príde za sumu 200 Euro už 20. 9. 2019, čím by sa mala zaceliť diera po končiacej legende menom 3DS. Aj keď samotné Nintendo si aj naďalej ide svoju pesničku o nekončiacej podpore DS fenoménu, je jasné, že tento handheld už definitívne neponúka dostatok výkonu na súčasné pomery a hlavne, potreby moderného konzumenta.

Lite verzia je však len jedna strana špekulácií. Okrem nej by Nintendo malo pripravovať aj akúsi hardcore verziu Switchu. S väčšou obrazovkou, kvalitnejšou batériou, výkonnejším Tegra čipom a tak ďalej a tak podobne. Podľa oficiálneho stanoviska Douga Bowsera, teda CEO pre US trh, sa však tento rok už žiadneho ohlásenia ďalšej verzie Switchu nedočkáme. Podľa jeho slov je Lite ideálnym partnerom pre pôvodný Switch a nejaký čas to tak aj ostane.

Máme však už siedmy kalendárny mesiac a do konca roka tak neostáva veľa času. To čo vedenie Nintenda zatiaľ nechce komentovať, sa v roku 2020, zvlášť pod tlakom príchodu PS5 a Xbox Scarlett, môže raz dva stať realitou.


DALŠÍ

CGwillWin