recenze
Hamsterdam

Hamsterdam - recenze
Hamsterdam - recenze
12:00, 28.10.2019

Pokiaľ majú herní vývojári priamy zámer vytvoriť niečo roztomilé a už od pohľadu hravé, vo väčšine prípadov tak siahajú po voľbe zvieratiek, a to rôzneho druhu. Na scéne sme tak už mali hrdinov z ríše mačiek, psov, veveričiek a dokonca poletujúcich vtákov. Do tejto početnej živočíšnej skupinky sa aktuálne pridali aj škrečok a činčila. V tomto prípade niečo ako dobro verzus zlo. Projektom Hamsterdam od začínajúcej spoločnosti Muse Games si tak za pár eur môžete skúsiť jednu nenáročnú arkádu, ktorú by som ja osobne ale radšej videl výhradne na telefónoch lomeno tabletoch než domáckych konzolách.

Škrečok v teplákovej súprave ovládajúci bojové umenia?!

Klik pro zvětšení (Hamsterdam - recenze)

Stalo sa to tak, že rodné mestečko nášho škrečka Pimma, ktoré sa dizajnom trocha podobá na Amsterdam, ovládol zlý gang pod vedením nenásytnej činčily menom Vermin. Jeho stúpenci majú členité delenie a v postupnej záchrane dobrých obyvateľov mesta sa vám tak pod ruky pripletie zástup myší a im podobných hlodavcov. Ako už potom asi predpokladáte, vašou úlohou je využívať postupne sa meniace bojové schopnosti Pimma a všetkých naokolo nakopať do chvostov ešte skôr, než príde k úhone niekto nevinný. Je to však samo o sebe dostačujúci predpoklad na nejakú tú zábavu?

Protivníci majú prístup k špeciálnej droge. Tá mení ich proporcie a tak sú väčší a silnejší.

Klik pro zvětšení (Hamsterdam - recenze)

Po stránke konceptu nie je Hamsterdam tak úplne typicky ladenou bojovou arkádou. Útoky sa totižto predvádzajú v akomsi rytmickom tempe bez akejkoľvek cielenej zvukovej kulisy, ktorá by reagovala na vaše opakované stláčanie jedného a toho istého gombíka. Pimm jednoducho začne kopať a mávať rukami tak, ako mu to jeho bojové umenie dovoľuje a čím presnejší ste počas plnenia prednastavených pokynov, o to viac poškodenia si od vás všetky tie králiky, vlky a myši odnesú. Takto sa to opakuje behom slabej hodinky až do momentu, kedy si uvedomíte, že je to stále dokola to isté a z nejakého prvotného zaujatia sa vytratí všetko to, prečo by Hamsterdam mal existovať napríklad aj vo verzii na Switch.

Minihra s jazdením na skateboarde a zbieraním semien má istú viazanosť na dokupovanie schopností v podobe oblekov.

Klik pro zvětšení (Hamsterdam - recenze)

Najväčšou devízou Hamsterdamu je jeho jednoduchosť a dosť rýchle pochopenie samotných základov. Dokonca aj súboje s akýmisi bossmi vo výsledku len jemne rozvíjajú fackanie králikov do nutnosti časovania výskokov a obrany. To celé divadlo naokolo, teda zvieracia ríša v konflikte s drogami a bojom o nadvládu nad mestom, je z určitého uhla roztomilé, ale opäť musím podotknúť, že podobných značiek s rovnakou kvalitou by sme na mobilnej scéne našli viac ako dosť a to sa väčšinou jedná o arkády, ktoré od vás nepýtajú ani cent. Aj preto, a za predpokladu, že vám z vyššie uvedeného textu Hamsterdam neprišiel nejako oslnivý, neodporúčam jeho kúpu.

Hamsterdam vznikol vďaka úspešnej Kickstarter kampani, ktorá presvedčila 699 ľudí a získala sumu 15,725 Dolárov.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Muse Games

Klik pro zvětšení (Hamsterdam - recenze)

Recenzovaná verze: Nintendo Switch
PRŮMĚR
50%
CZECHGAMER
Nenáročná a dosť krátkodobá arkáda

CGwillWin