akce
PZ Challenge pokořila hranici 500 hráčů a stala se největší LAN akcí současnosti

PZ Challenge pokořila hranici 500 hráčů a stala se největší LAN akcí současnosti
10:55, 25.06.2019

O víkendu 21. až 23. června probíhala na brněnském výstavišti v pavilonu G2 PLAYzone Challenge 2019. Prvního ročníku projektu, který má za cíl navrátit kompetitivní hraní ke svým kořenům (offline hraní), se zúčastnilo 533 hráčů, kteří se na tři dny usadili v obří herní zóně a hráli zde. Akce se tak stala v současnosti největší LAN párty v Česku i na Slovensku.

Klik pro zvětšení (PZ Challenge pokořila hranici 500 hráčů a stala se největší LAN akcí současnosti)

Klik pro zvětšení (PZ Challenge pokořila hranici 500 hráčů a stala se největší LAN akcí současnosti)

Na místě probíhalo volné hraní jako za starých dob, ale hlavně sedm profesionálních turnajů, a to konkrétně v Counter-Strike: Global Offensive (27 týmů), PlayerUnknown’s Battlegrounds (32 týmů), Fortnite (25 týmů), League of Legends (8 týmů), HearthStone (80 hráčů), Rainbow Six: Siege (11 týmů) a StarCraft II (23 hráčů). Původně garantovaná částka 240 500 Kč se nakonec díky komunitní podpoře navýšila o dalších 34 000 Kč a PZ Challenge se tak stala jednou z největších esportových událostí vůbec. Hlavní turnaje v CS:GO, PUBG a Hearthstone navíc byly zařazeny do kategorie A kvalifikačního cyklu pro MČR v počítačových a mobilních hrách a nejúspěšnější týmy či hráči tak výrazně nakročili k postupu na nejdůležitější esportovou událost česko-slovenské scény.

Historicky prvními šampiony PZ Challenge se stali Trust.Universe v CS:GO, Inside Games v PUBG, Pardub v Hearthstone, Inside Games Black ve Fortnite, Moops v Rainbow 6, Fenix’s Fence v League of Legends a Nolimit ve StarCraft II.

Jejich počínání na místě vidělo přes 600 návštěvníků akce, dalších téměř 200 000 zhlédnutí a celkem 65 000 nasledovaných hodin přišlo ze streamerských kanálů PLAYzone Challenge. Přenosy ze všech zmíněných turnajů bylo možné vidět na vybraných Twitch kanálech, kde se o živý komentář postaraly hvězdy jako Dev1, Xnapy, CzechCloud, DeeThane, Orinn, Dodocz nebo shadye.

Klik pro zvětšení (PZ Challenge pokořila hranici 500 hráčů a stala se největší LAN akcí současnosti)

Kdo na místo dění dorazil jako návštěvník, mohl si vychutnat virtuální realitu od OMEN by HP, Alza herní zónu, závodní Red Bull playseaty, hraní na konzolích Xbox One, dvě velké LED obrazovky s komentovanými přenosy turnajů nebo třeba NVIDIA RTX arénu, kde se hrálo společně s populárními streamerkami Viktorkou a KaterinouSuki.

„Věřím, že se nám podařilo založit pevné základy nového eventu, který bude každým rokem růst a těšit se oblibě hráčů. Na LANkách esport vznikl a myslíme si, že je to skvělá příležitost pro hráče, jak se potkat se svými kamarády a všemi, kteří tomuto fenoménu propadli,“ řekl o akci Lukáš Pleskot, majitel pořádající agentury PLAYzone.

PLAYzone Challenge vzniká za podpory partnerů akce Alza.cz, Chance, Samsung, TP-Link, Intel, Trust Gaming, OMEN by HP, CETIN, Excelent a Pringles.


DALŠÍ

CGwillWin