akce
Auto v Cyberpunku bude fungovať ako Kôň v Zaklínačovi

Auto v Cyberpunku bude fungovať ako Kôň v Zaklínačovi
13:45, 17.06.2019

Dnes si dáme jednu malú, avšak stále zaujímavú informáciu okolo toľko očakávanej akčnej sci-fi RPG Cyberpunk 2077. Aktuálne už vieme, že hra ako taká príde definitívne na scénu s dátumom 16. 4. 2020 a že v nej bude účinkovať samotná Baba Yaga. Čo však naopak nie je ešte známe, sú detaily okolo nového takmer hodinového gameplay videa, ktoré sa novinárom ukazovalo v Los Angeles počas E3. Toto demo uvidíme na verejnosti začiatkom augusta/srpen ale už teraz, si môžeme povedať čo to o spôsobe opätovného získania pozície vozidla/motorky.

V interview pre VG24/7 sa hlavný dizajnér hry Pawel Sasko v krátkosti rozrozprával o problémoch so sandbox konceptom a všeobecne s dopravnými prostriedkami. Človek jednoducho často počas plnenia misie nevie nájsť vozidlo akým sa naposledy prepravoval a tak vývojári z CD Projekt RED, museli prísť s istým prorokovaním budúcnosti. Automobily a motorky v Cyberpunk 2077 budú preto vybavené umelou inteligenciou, ktorá má reagovať na vaše volanie a automaticky tak presunúť vozidlo na vašu aktuálnu pozíciu. Teda presne to isté ako keď ste s Geraltom hulákali na "Klepnu". Nič nebude vyzerať nijako divne, keďže auto a motorka k vám skutočne prídú po nejakej ose a neprenesú sa cez skript.

Sám Sasko sa však nevedel úplne vyjadriť ku možnosti zbieraniu áut a motoriek, keďže tento aspekt hry ešte nie je dokončený a vývojári stále uvažujú o čo najlepšej forme spracovania. Je teda možné, že vo finále si sadneme za volant len pár vybraných vozidiel a na zberateľstvo nebude priestor.


DALŠÍ

CGwillWin