akce
Čo nové prinesie Switch verzia The Elder Scrolls: Blades?

Čo nové prinesie Switch verzia The Elder Scrolls: Blades?
10:02, 13.06.2019

Je to už pár mesiacov, čo sa mobilný segment tešil/netešil zo spustenia nateraz nedokončenej free-to-play RPG The Elder Scrolls: Blades. Jedna sorta fanúšikov hitu Skyrim a podobne, očakávala minimálne niečo viac než len klasickú hru na telefóny, a tá druhá, sa zase po čase dokázala vyrovnať s prítomnosťou dodatočných poplatkov za zvýhodnenie a do dnes, si Blades dáva akú povinnú súčasť bežného dňa.

Na aktuálne prebiehajúcej E3 2019, sa však v stánku Nintenda objavila prezentácia Switch portu a The Elder Scrolls: Blades tak tento rok čaká skutočne prechod aj do sféry regulárnej konzole. Čo nové však môže práve hybridný systém Switch, v súvislosti s rýdzo mobilnou značkou, ponúknuť? Na teraz je jasné, že zmenou prejde hlavne ovládacia schéma. Digitálne ovládanie nebude totižto nikdy tak intuitívne a spoľahlivé ako klasika, a práve toto je veľkou devízou portu pre Blades na Switch.

Novinári, ktorým bolo umožnené si zahrať identický part z úvody hry na telefóny a tablety, pochopiteľne nenachádzali žiadne ďalšie rozdieli medzi Switchom a telefónmi, každopádne práve ovládanie pomocou Joy-Conov vytváralo oveľa lepší pocit z boja a celkového pohybu, a to aj mimo dungeon lokácií. Prítomnosť mikro transakcií sa logicky nijako nemení a tak ani Switch verzia nebude v zmysle hrateľnosti a progresu nejako odlišná. Komu sa ale v telefóne stále presúša aktuálna verzia a už sa teší na nové úlohy, zbrane, misie a podobne, môže teoreticky uvažovať aj o prechode na Switch, kde pomocou už registrovaného účtu bude jednoducho pokračovať ďalej a bez straty obsahu.


DALŠÍ

CGwillWin