akce
Microsoft představil primárně multiplayerovou střílečku CrossfireX, na kampani pracuje Remedy

Microsoft představil primárně multiplayerovou střílečku CrossfireX, na kampani pracuje Remedy
03:54, 12.06.2019

Multiplayerový free-to-play titul Crossfire od studia, který můžeme považovat za korejskou odnož Counter-Striku, si na PC vyzkoušelo více 650 milionů hráčů a soustavně ho hraje asi 8 milionů. Přesto se vám vůbec nebudeme vůbec divit, pokud o hře slyšíte poprvé. Jedná se totiž o titul, jehož drtivá hráčská základna sídlí v Asii.

Jeho nová podoba s názvem CrossfireX ovšem vyjde na Xboxu One už v celosvětovém měřítku. Vzhledem k tomu, že Microsoft hru představil na E3, tak viditelně cílí i na západní publikum. Vysoké ambice titulu ostatně potvrzuje už oznamovací CGI trailer, za který by se nemuselo stydět nové Call of Duty či Battlefield. Teď nechme samozřejmě stranou, že bude mít s finální podobou hry jen pramálo společného.

CrossfireX nabídne po vzoru své PC odnože primárně multiplayerový zážitek. Zatím ale nevíme, jak moc bude z původního PC Crossfiru vyházet. O pouhý port by ale očividně jít nemělo. Jisté naopak je, že hra nabídne i singleplayerovou část, na které pracuje finské studio Remedy (Alan Wake, Control). I v tomto případě si ale na nějaké bližší informace budeme muset počkat.

Tato zajímavá kombinace korejského Counter-Striku s kampaní od Remedy každopádně vyjde na Xbox One během příštího roku. Později by ale měla vyjít i na jiné platformy.



DALŠÍ

CGwillWin