akce
FIFA 20 přinese návrat zápasů v ulicích, verze pro Switch bude o novinky ochuzena

FIFA 20 přinese návrat zápasů v ulicích, verze pro Switch bude o novinky ochuzena
23:58, 15.06.2019

Aktualizace: EA oznámilo, že verze pro Nintendo Switch nenabídne režim VOLTA ani další chystaná vylepšení. Hra bude vydána jako Legacy edice, což je označení, pod kterým vycházely verze pro starší generaci konzolí. V praxi to znamená, že hráči na Switchi dostanou pouze aktualizované týmy a soupisky. V základu ale půjde o loňský ročník.

EA Play bylo stejně jako vloni místem, kde se představila nová FIFA. Během půlhodinové prezentace ročníku s kulatou číslovkou 20 vyčnívalo oznámení režimu VOLTA Football. Ten můžeme považovat za nástupce kdysi samostatné hry FIFA Street. Právě návrat zápasů v ulicích byl už v minulých letech několikrát skloňován. VOLTA Football přinese zápasy na různorodých pouličních hřištích po celém světě.

Rozměr jednotlivých hřišť i branek bude oproti klasickým zápasům výrazně menší. Z toho důvodu se proti sobě postaví týmy o třech, čtyřech nebo pěti hráčích na každé straně. Díky menšímu počtu hráčů bude kladen větší důraz na individuální dovednosti, kličky a souboje jeden na jednoho. Některé herní plácky budou pevně ohraničeny ploty nebo zdmi, od kterých se balón bude moci odrážet. Celkově tedy VOLTA přinese spíše hratelnost futsalu než klasického fotbalu.

Samotného jádra hratelnosti by se měla dotknout přepracovaná fyzika míče, vylepšený dribling a úplně nový systém penalt a přímých kopů. EA toho překvapivě příliš neřekli o režimu kariéry. K jeho odhalení dojde někdy v červenci/júli a bude souviset právě s pouliční novinkou VOLTA. Jisté je, že nebude hrát za předem danou postavu, ale vytvoříme si svou vlastní. FIFA 20 vyjde na PC, PS4, Xbox One a Nintendo Switch 27. září/septembra.



DALŠÍ

CGwillWin