Konzolové ovladače dostanou podporu v iOS a tvOS

Konzolové ovladače dostanou podporu v iOS a tvOS
12:45, 04.06.2019

Kolikrát už jsem si zoufal, že bych rád použil na Fortnite na iOS ovladač k PlayStationu nebo Xbox One. Nedávno jsem recenzoval alternativu od SteelSeries, která má však určitá omezení a přeci jenom je to další ovladač doma navíc.

Ale včera na WWDC se konečně ledy prolomili a Apple přinese v podzimním update iOS, iPadOS a tvOS plnou podporu DualShock 4 od Sony a Xbox One ovladače od Microsoftu. Což je skvělá zpráva pro nás majitele zařízení od Applu. Ale proč to vlastně Apple, MS a Sony dělají?

Inu Apple se chystá spustit svou službu herního předplatného Apple Arcade, o kterém jsme psali při jejím představení. Apple se na hry zaměřil mnohem více než v minulosti, protože z nich tečou nemalé příjmy. Apple TV je taková minikonzole pro casual hráče a iPhone mají u sebe miliony lidí, když díky ovladačům dorazí kvalitnější hry, budou z toho těžit všichni. A o fenoménu Fortnite ani nemluvě.

Ale pro Sony a Microsoft tak vesele tweetují o této zprávě? Tak tam je to také jasné. Sony vydalo před pár měsíci oficiální Remote Play, které bez ovladače má těžké využití, proto podpora DualShocku 4 z ní udělá mnohem použitelnější věc. Microsoft zase naplno vyvíjí a už v domovech svých zaměstnanců testuje streamovací projekt xCloud, který také bez nativního ovladače moc zážitku nepřinese. A nakonec je tu Google a jeho Stadia, ta také podporu ovladače určitě uvítá, že?


DALŠÍ

CGwillWin