akce
Game Access 19 odstartuje již příští týden

Game Access 19 odstartuje již příští týden
18:51, 18.05.2019

Brněnské výstaviště bude příští týden od 24. do 26. května/mája hostit čtvrtý ročník akce Game Access. Ta bude tradičně kombinovat herní konferenci, na které budou přednášet známí herní vývojáři. Mezi největší hvězdy letošního ročníku bude bezesporu patřit tvůrce Diabla a šéf studia Blizzard North David Brevik, dále Gavin Goulden z Insomniac Games nebo David Hubert z Eidos Montreal.

Nezávislou scénu bude reprezentovat Jonathan Blow, který se do myslí hráčů zapsal tituly Braid a The Witness a Martin Sahlin ze studia Coldwood Interactive (Unravel a Unravel 2). Z českých vývojářů se ukáže například Jarek Kolář z Bohemky, Martin Klíma z Warhorse nebo Lukáš Codr z čínského studia Virtuos. Kompletní seznam přednášejících si můžete prostudovat zde.

Klik pro zvětšení (Game Access 19 odstartuje již příští týden)

Game Access kromě konferencí nabídne také herní festival. Ten bude veřejnosti volně přístupný v neděli 26. května/mája. V této části bude k vyzkoušení více než 70 nezávislých titulů, které vám představí jejich samotní tvůrci. Chybět nebudou ani různé autogramiády, workshopy a turnaje.

Poslední zásadní částí akce bude kulturní vložka v podobě dvou hudebních koncertů. O první se v sobotu postará Filharmonie Brno, jenž zahraje hudbu z první a druhé Mafie. Druhé vystoupení si vezme na starost skupina Percival, která 26. května mezi 17:00-20:00 zahraje hudbu ze Zaklínače. Už z tohoto výčtu je tedy jasné, že bude i tento rok Game Access opravdu nabitý.

Klik pro zvětšení (Game Access 19 odstartuje již příští týden)



DALŠÍ

CGwillWin