Dauntless vyjde příští týden a bude zdarma

Dauntless vyjde příští týden a bude zdarma
09:34, 14.05.2019

Už to je dva a půl roku, co jsem s nadšením sledoval první gameplaye z Dauntless. Slibně vypadajícího akčního RPG o lovu monster alias "klonu" Monster Huntera. Už dlouhou dobu hra byla v testovací fázi na PC, kde hráči pomohli tvůrcům ji dostat do finále. A to finále nastane už za týden. Přesně 21. května/máje vyjde Dauntless na PC (Pouze Epic), PS4 a XONE, s tím, že Switch a Mobile verze je v plánu do budoucna.

Co je podstatné, že hra bude Free-to-play a podle všeho obsahuje pouze kosmetické mikrotransakce (a také vlastní variantu na Battle Pass). Prostě zdá se, že se vydává směrem Fortnite, což je rozhodně dobře a fanoušci to dokáží ocenit. Navíc konkurovat Monster Hunter World, který má obrovskou hráčskou základnu a velké rozšíření dorazí na podzim bude opravdu těžké.

Dauntless však může najít své obecenstvo tím, že se bude jednat o trošku snažší hru (nemyšleno zle). Souboje budou akčnější a kratší, vše zaměřené na kooperaci s přáteli. Zejména vstup do hry nebude tak bolestivý jako v případě MH, které nováčky v sérii dokáže zahltit a zdeptat složitými mechanikami. Navíc status Free-to-play znamená, že počáteční omezený počet monster může postupem času pěkně růst a koncept žánru je ideální pro hru jako službu.


DALŠÍ

CGwillWin