Battle Pass 2019 už je tady

Battle Pass 2019 už je tady
00:46, 09.05.2019

Pro všechny Dotaře právě nastaly ty opravdové Vánoce neboť Battle Pass je tady. To je ta doba, kdy hromada lidí začne utrácet nehorázné peníze za hru, která je jinak úplně zadarmo, respektive za kosmetické blbůstky v ní. No dělat si z nich srandu radši moc nebudu, protože jsem koneckonců jedním z nich (i když sám si kupuju jen základní BP).

A co si pro nás autoři letos připravili? Nový kooperační mód zatím ještě není k mání (stejně jako každý rok, takže to není úplně překvapení), ale spousta jiných fičurek je, například party finder vám pomůže sehnat spoluhráče aniž byste si je museli přidávat na Steamu do přátel. Nově se objevila možnost zadat spolu/protihráče do poolu lidí, se kterými si už nechcete hrát. Což je pěkná alternativa k reportování, které stejně nikdy nezaručilo, že na vámi nahlášeného kazisvěta áž nikdy nenarazíte.

Dále tu po každé hře můžete hlasovat o nejužitečnějšího hráče (MVP), dávat si high five s kolegy, hledat na mapě poklady (už se těším kolikrát uvidím někoho umřít protože se namísto hraní hrabal v hlíně) a používat další BP consumables. Méně zkušené hráče určitě potěší nové funkce Dota+ asistenta, jež vám poradí, kam by bylo fajn hodit wardu nebo pomůžou s timingem stackování kempů. Ačkoliv jsem dříve byl k podobnému zjednodušování hodně skeptický (a v hloubi duše ještě jsem), je pravdou, že nakonec to kvalitu her přece jen vylepšuje a nováčkům usnadňuje první krůčky.

Nesmíme pak zapomenout na staré známé věcičky jako sázky, fantasy ligu, kolo štěstí, týdenní výzvy a hlavně, hromady a hromady pokladů, které budou k mání jen po čas aktivního BP a následně je neseženete. Ty nejvíc cool itemy samozřejmě bývají na úrovních, které se reálným hraním snad ani získat nedají, takže pokud o ně máte zájem, nezbývá vám než rozbít prasátko sobě a ideálně i vaší přítelkyni a koupit si za to třeba sadu zvuků korejských komentátorů za 1200 BP levelů (100 úrovní stojí 45$, víc asi netřeba komentovat). Na druhou stranu vás může uklidňovat, že 25% vámi utracené částky jde do prizepoolu pro letošní The International, takže se člověk může cítit jako filantrop co (svým způsobem) přispívá na rozvoj esportu. Proč ne. Každopádně kompletní info najdete na oficiálních stránkách, takže čtěte, kupujte a o víkendu se tam někde možná potkáme.

DALŠÍ

CGwillWin