SONY podalo patent na VR gyroskop a Microsoft na ovládač pre slepých

SONY podalo patent na VR gyroskop a Microsoft na ovládač pre slepých
13:46, 07.05.2019

Vo svete vývojárov rôznych periférií je bežné podávať patent za patentom, ako na bežiacom páse, každopádne nikdy nie je isté, či sa samotný čiernobiely papier niekedy aj dočká realizácie. Na dnes si však dáme pomerne reálne patenty a to hneď od dvoch súčasných gigantov na game scéne.

Začneme spoločnosťou SONY, ktorá podala žiadosť o registráciu patentu na gyroskopický prístroj, respektíve parabolu, do ktorej sa posadíte a po spustení VR helmy, môžete prežívať oveľa intenzívnejšie zážitky. Takéto niečo (obrázok nižšie) sa bežne ukazuje na veľkých Expo výstavách okolo technológie a je dosť pravdepodobné, že SONY by svoju vlastnú verziu využívalo podobne. Predsa len by to do domáceho a bežného chodu hráča asi chcelo kus investície a aj priestoru.

Klik pro zvětšení (SONY podalo patent na VR gyroskop a Microsoft na ovládač pre slepých  )

Druhou žiadosťou o unikátny nápad sa pochválil Microsoft, ktorý v poslednej dobe cieli na handicapovanú sekciu užívateľov, čo si ostatne asi pamätáte z predaja ich špeciálneho gamepadu. V tomto prípade však idú ešte ďalej, keďže podali patent na ovládač s interaktívnou spodnou plochou, ktorá dokáže vytvoriť Braillovo písmo. Samotný ovládač by tak bol jednak veľkou pomocou pre už fungujúcu sortu slepých nadšencov do hier, ktorý nemajú problém prechádzať náročné RPG pomocou hlasového navádzania, ale súčasne by to otvorilo priestor na vývoj unikátnych videohier pre nevidiacich.

Klik pro zvětšení (SONY podalo patent na VR gyroskop a Microsoft na ovládač pre slepých  )


DALŠÍ

CGwillWin