hw
recenze
Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov

Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze
Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze
12:00, 31.05.2019

Cez to všetko, čo sa nám už v stĺpci našich recenzií objavilo, som ja osobne ešte nemal tú česť testovať samostatný mikrofón určený primárne pre stream komunitu, ktorá chce svoju vášeň povýšiť na profesionálnu úroveň. Aj z tohto dôvodu som s radosťou prijal možnosť adaptovať vôbec prvý príspevok spoločnosti Genesis do spomínanej rodiny nástrojov na prenos zvuku v tej najčistejšej forme a nedávnu novinku s označením Radium 600 tak podrobil komplexnému testu. Aby sme si plne rozumeli, nechal som ho na dva mesiace odpočívať u kamarátky s jej dennodennou aktivitou cez Twitch, čím sa mi dostalo dokonalého a plošného feedbacku.

Dvojkilový krásavec s pevnými nohami.

Klik pro zvětšení (Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze)

Na rozdiel od cenovo oveľa náročnejšej konkurencie sa Genesis nenechal pri cenovke cca 90 Eur strhnúť ani k náznaku šetrenia. Ich produkt je v prvom rade dodávaný v kvalitnom hliníkovom kufríku s rovnako hutnou penovou podstielkou, ktorá vám umožní samotný mikrofón prenášať aj za rizikových podmienok a nemusíte sa tak obávať akéhokoľvek mechanického poškodenia. Čo je však ešte ohromujúce, teda taký dojem to vyvolalo u mňa samotného, je celkové prevedenie mikrofónu ako takého. Jeho váha atakuje hranicu dvochtisíc gramov, z čoho väčšinu zastupuje masívny a plne kovový podstavec. Ten je následne pomocou otočnej osi spojený so samotným snímačom zvuku v tvare tuby, ktorú si môžete upraviť prostredníctvom penovej hubky, či klasického popfiltru. Kto teda pri hraní pľuje ako ťava Maxwella Q. Klingera, nemusí sa báť náhlej straty divákov. Toto všetko je súčasťou už spomenutého kufríku, ktorý v prípade reklamy láka vaše oči minimálne rovnako tak dobre ako samotný mikrofón.

Zvuk čistý ako horská voda filtrovaná cez trenírky. Rozsah frekvencie je pritom stanovený v rozmedzí 30Hz až 18kHz

Klik pro zvětšení (Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze)

Masívny podstavec je pochopiteľne zárukou perfektnej stabilnosti a verím, že sa aj medzi vami nájde hromada hráčov typu "bordelár", ktorému na stole okrem zvyškov jedla často prebýva aj rodina agresívnych sysľov s poruchou sústredenia. Práve pre vás je Radium 600 ideálnou voľbou, keďže okrem už spomenutej stabilnosti dokáže dokonalo potlačiť akékoľvek ruchy v pozadí, ktoré by sa mohli dostať do éteru. Sám som tomu neveril, avšak pri porovnaní s konkurenciou, ktorej cena bola v jednom prípade dokonca dvojnásobná, sa Genesis dokázal dostať vstrebaním hlasu o kus ďalej než iné značky a to je jednoducho pádny argument pre každého, kto by prípadne hľadal cenovo dostupný nástroj na stream. Už som sa neraz stretol s názorom, že firma Genesis do svojich produktov zámerne vkladá nekvalitné materiály, aby sa vo výsledku dostali do čo najväčšieho zisku, avšak minimálne u tohto zariadenia je 99% použitého materiálu z kovu a zliatiny. Vo výsledku vám tak na stole pristane kus poctivého luxusu, za ktorý nie je nutné utratiť prehnanú sumu peňazí.

Modrá led dióda priamo v membráne vyzerá na kamere viac ako dobre.

Klik pro zvětšení (Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze)

Niekto by pochopiteľne mohol namietať v zmysle absencie akéhokoľvek prepínača medzi režimami snímania. Genesis v tomto prípade išiel jednoducho cestou kardioidnej polarizácie, aby konzumentovi poskytol vôbec najčistejší zvuk v rámci daných možností a tento aspekt sa mu rozhodne podarilo docieliť, a to v prekvapivo kvalitnej forme. Je samozrejmosťou, že pokiaľ by sme Radium posadili medzi produkty nad tisíc eur, nedokázal by ponúknuť nič viac než hore opísané možnosti, avšak cez to všetko ide o priam ideálnu formu prezentácie vašej hlasovej tvorby cez stream, ktorá vám môže výborne poslúžiť, a to na veľmi dlhú dobu. Apropo záverom nesmiem zabudnúť na pár faktických poznámok, ktoré spadajú do sekcie očakávaných funkcií. Do tela mikrofónu si môžete zaviesť 3,5 milimetrový jack konektor na slúchadlá a pomocou dua citlivých koliesok regulovať intenzitu snímaného zvuku, vrátane tlačidla mute. Pripojenie k systémom sa potom prevádza klasicky cez USB kábel, ktorého dĺžka je takmer dva metre.

Cíť sa ako profesionál.

Klik pro zvětšení (Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze)

Ak ste doteraz len tápali v rozhodnutí, aký mikrofón na stream si domov dovliecť a neľutovať pri tom ani jeden investovaný cent, mám pre vás dnes maximálne odporúčania s ikonkou Genesis Radium 600. Ide o výrobok vhodný ako pre užívateľov s profesionálnymi ambíciami, tak aj pre úplných začiatočníkov, vďaka tejto širokej variabilite nemáte prečo váhať.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Radium 600: profesionálny mikrofón nielen pre profesionálov - recenze)


CGwillWin