hw
recenze
AVerMedia Live Gamer MINI

AVerMedia Live Gamer MINI - recenze
AVerMedia Live Gamer MINI - recenze
12:50, 02.05.2019

Zariadení z takzvanej rodiny kariet AverMedia by ste v súčasnosti našli na trhu už pomerne veľký počet a s tým logicky súvisí aj otázka; aká streamovacia karta by bola pre vás vôbec tou najideálnejšou. Minulý rok sme vám v našej sekcii recenzií poskytli test na AVerMedia Live Gamer Portable 2 Plus, čo je z už spomenutej rodinky prístrojov na zaznamenanie a šírenie herného obsahu do sveta vôbec jedna z najdrahších variant. Čo si však vybrať, ak vyložene nepotrebujete prenášať 4K obraz a nezáleží vám na pár zbytočných a možno práve pre vás nepotrebných funkciách?

Nulová latencia a veľkosť hodná obdivu.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Gamer MINI - recenze)

Odpoveďou je rozhodne AVerMedia Live Gamer MINI. Ako už jej dodatok v názve napovedá, ide o tú najmenšiu "kartičku", ktorú si môžete z tohto segmentu zadovážiť a zároveň sa jedná aj o najkompaktnejšieho kamaráta na cesty bez nutnosti hľadania toho väčšieho kufra. Live Gamer MINI je v zásade nasledovník LGP Lite, ktorého veľkosť ako aj proporcie si môžete porovnať na obrázku vyššie. Funkciami sa však nijako nelíšia, a tak ako aj LGP Lite, tak aj jeho modernejšia náhrada, je primárne určená na pripojenie k PC (nemá separátny slot na pamäťové karty), či akejkoľvek súčasnej konzole, samozrejme vrátane populárneho Nintenda Switch.

Vnútro aj cez celkovú kompaktnosť skrýva výkonný snímač H.264, ktorý zabezpečí vašej šou dokonalú technickú podporu.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Gamer MINI - recenze)

Celková aura reklamy okolo Live Gamer MINI je správne cielená dvoma zásadnými smermi. Ten prvý sme si už jasne definovali samotnou veľkosťou, kde vyložene stačí túto šikovnú vecičku strčiť do kapsy nohavíc a okoloidúci nedokážu identifikovať, či tam máte peňaženku alebo krabičku cigariet. Druhou zásadnou a nemenej dôležitou schopnosťou tejto karty je jej maximálne jednoduché užívateľské rozhranie. Pomocou trojice káblov si behom pár sekúnd pripravíte digitálne dosky, čo znamenajú svet a stačí vám na to priemerne schopné PC prípadne MAC. Vďaka technológii UVC stačí kartu pripojiť a chvíľku počkať, až si systém definuje potrebné štandardy a následne už len zvoliť jednu z populárnych aplikácií ako napríklad OBS, prípadne programy podobného ranku a môže sa ísť na vec.

V balení sa okrem jednoduchého manuálu nachádza v úvodzovkách len USB micro kábel a samotná karta.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Gamer MINI - recenze)

Je samozrejme dané, že dnešné herné platformy už dokážu spustiť stream cez Twitch a Youtube nezávisle na akejkoľvek capture karte, ale faktom ostáva, že takáto cesta šírenia vašej hernej vášne svetom je značne limitovaná. Ak si teda potrpíte na detailnejšie úpravy samotného HUD rozhrania ako aj veľkosti snímacieho uhla kamery, či v neposlednej rade komunikácie s divákmi, je nutné siahnuť po produkte ako LGM. Náhle sa vám tak otvorí cesta možnostiam vo forme integrácie vlastného loga, prípadne fotografie, tlačidla na poskytnutie peňažnej odmeny a tak ďalej a tak podobne. Pokiaľ je práve niečo podobné vašim cieľom a chcete celú tú Live prezentáciu povýšiť na niečo osobité, nemáte prečo z celej tej rovnice nákupu vynechať práve AVerMedia Live Gamer MINI.

Osloboďte procesor od zbytočnej záťaže vďaka AVerMedia STREAM ENGINE.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Gamer MINI - recenze)

Kto by to bol povedal, že tak malá krabička bude schopná toľkých kúzel, každopádne táto "averka" je schopná zaznamenávať a ukladať kópie vašich prenosov priamo do PC bez toho, aby zaťažovala procesor. Stačí len využiť jednu z dobre známych a hore menovaných aplikácií a pustiť sa do hry. Než tak však učiníte, rozhodne by ste sa mali pripraviť na jeden menší problém so zvukom, ktorý sa týka absencie audio vstupu. V prípade konzole PlayStation 4 totižto nie je podľa mojich skúseností možné prenášať zvuk z hry do slúchadiel a zároveň aj do záznamu, v prípade ak používate MAC. U konkurenčnej platformy Xbox One som tento problém nemal a všetko fungovalo tak ako má a to dokonca aj pri stále pomerne nepredvídateľnom systéme Switch. Ide ale pochopiteľne skôr o chybu PS4 a nie produktu AVerMedia. Rovnako zarážajúca je ale z môjho pohľadu voľba USB vstupu druhej generácie, ktorý by som skôr očakával u technicky menej sofistikovaného hardvéru.

1080p pri 60 FPS a bez akejkoľvek latencie.

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Gamer MINI - recenze)

Cez tých pár menších prekážok, ktoré som vymenoval vyššie, sa ale stále jedná o vôbec najkompaktnejšiu capture kartu v súčasnosti, to všetko v pomere k nízkej cene. Zariadenie za necelých 130 Eur a možnosti úprav prevyšujúce akékoľvek očakávania, vrátane vysokej spoľahlivosti a funkčného dizajnu. Kto teda stále ešte neotvoril brány svojim herným schopnostiam a nepustil sa do streamu na plné obrátky, táto zmenšená averka je pre neho priam ideálnou štartovnou pozíciou, ktorá navyše nezaberá žiadne miesto na stole.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti AVerMedia

Klik pro zvětšení (AVerMedia Live Gamer MINI - recenze)


CGwillWin