hw
Nintendo ukázalo moc pěkná čísla

Nintendo ukázalo moc pěkná čísla
09:45, 25.04.2019

Nintendo vydalo své výsledky za jejich březnem ukončený fiskální rok a my si z něj můžeme vzít pár opravdu hezkých čísel. Některá čísla určitě mohou překvapit, protože co dokáží Nintendo značky, o tom se konkurenci moc nezdá.

Začneme u konzole. Celkem je ve světě prodaných 34,74 milionů konzolí Switch a Nintendo předpokládá, že do konce roku 2020 to bude 50 milionů. Co je obrovsky zajímavé je, že za pouhé dva roky prodalo Nintendo v Japonsku 8 milionů Switchů a brzo dožene (a překoná) PlayStation 4, která je na trhu o dost déle.

Za poslední rok prodali skoro 120 milionů kusu software a celkově za celý život konzole 187 milionů. A jejich předpoklad je, že za další rok prodají 125 milionů kopií her. A teď k těm opravdu šťavnatým číslům. Mnohým to přijde zvláštní, ale série Super Smash Bros. je obrovsky oblíbená - je to někdy i větší system seller než Zelda či Mario. A přesně to ukazují čísla posledního dílu Ultimate, který vyšel v prosinci.

Za těch 5 měsíců prodala hra přes 13 milionů kopií, což je úctyhodné číslo. Pro porovnání s jinými exkluzivními tituly tak třeba PlayStation 4 má přes deset milionů pouze Horizon Zero Dawn (2 roky od vydání) a pravděpodobně se brzo přes 10 milionů přehoupne i Spider-man. No a k tomu přihodíme ještě jeden loňský titul - Pokémon Let's Go už má také deset mega. A to se nejedná o hlavní hru v sérii. Ty dorazí až letos a rekordy trhat určitě budou.

Nintendu se daří a Switch dokázal zahnat smutek z tragického Wii U a pokud jsou drby o levnějším Switchi, který je za rohem, správné. Nintendo začne brzo přetahovat hráče 3DS/2DS a čísla poletí určitě nahoru. Každopádně gratulujeme.


DALŠÍ

CGwillWin