Cyberpunk 2077 sa za posledný rok zmenil

Cyberpunk 2077 sa za posledný rok zmenil
20:11, 23.04.2019

Minuloročná E3 premiéra gameplay prezentácie vôbec najočakávanejšej hry súčasnosti, a teda sci-fi RPG/FPS projektu Cyberpunk 2077 od CD Projekt RED, sa za posledný vývojový kvartál dosť zmenila. Túto informáciu priniesol sám Mateusz Tomaszkiewicz, ktorý má v hre na starosti vývoj misií.

Samotný progres však nemáme brať ako nejakú rapídnu zmenu atmosféry, či prípadne už uvedeného konceptu. Ide skôr o efekt snehovej gule nápadov, ktorá sa časom jednoducho zväčšuje a nepotrebné veci z hry odpadnú na úkor tých zaujímavejších, a vo výsledku aj kvalitnejších. Od tejto značky máme preto očakávať sandbox v temnom tieni neistej budúcnosti, kde mechanizácia a čoraz väčší efekt prepájania technológií s genofondom, servíruje úžasné dejové zvraty a príbehy. Koncept rozhodovania a pletenia si tak vlastnej siete osudu, sa medzi nejaké úpravy neráta a opäť tak budeme môcť prežívať originálne dobrodružstvo písané vlastnou hlavou.

Kto mal obavy o preváženie akcie nad samotnými RPG prvkami, tak sa môže upokojiť, keďže v tomto smere je podľa slov autorov Cyberpunk stále RPG, a až potom prichádza prípadné zbesilé strieľanie. Ostatne realizácia a riešenie misií je plne na vás a kto bude chcieť hrať na solidaritu a likvidovať potichu a bez následkov, bude mu to umožnené. Sám Mateusz pri opise zašiel až tak ďaleko, že samotný koncept hry prirovnal ku kompromisu medzi simuláciou a arkádou. Štatistiky schopností, nech už vás alebo protistrany, sa nedajú oklamať a tak v prípade boja ide o matematické rovnice s jasným koncom. Kto pristúpi na študovanie tohto aspektu, bude prežívať úplne iné zážitky než hráči s chuťou bojovať pekne natvrdo a zblízka. Dúfajme, že hra ako taká stihne vydanie ešte v tomto alebo úvodom budúceho roku.


DALŠÍ

CGwillWin