Chystaný titul Partisans 1941 potěší fanoušky série Commandos

Chystaný titul Partisans 1941 potěší fanoušky série Commandos
23:26, 22.04.2019

Příznivci taktických strategií, kteří vyrostli na hrách ze série Commandos nebo Desperados, nemají v současné době příliš z čeho vybírat. Za zmínku určitě stojí titul Shadow Tactics: Blades of the Shogun z roku 2016, který si až na zasazení bral z Commandos opravdu hodně. Pokud vám nevadí hratelnost rozdělená do tahů, tak lze bezesporu doporučit i oba díly novodobého Xcomu nebo loňský Mutant Year Zero.

Prořídlou nabídku tohoto žánru by mohlo vhodně zaplnit chystané třetí Desperados, jenž by mělo vyjít ještě letos. Nového dílu se navíc dost možné dočká i Commandos. Práva na značku totiž před rokem koupilo německé vydavatelství Kalypso Media. Na případný restart série si ale i v lepším případě ještě nějaký ten rok počkáme. Do té doby musíte svůj zrak upřít spíše k menším titulům, které se snaží na odkaz Commandos navázat.

Mezi tuto skupinu patří i čerstvě představený titul Partisans 1941. Po vzoru Commandos půjde o real-time taktickou strategii zasazenou do období druhé světové války. Ve hře se ujmete role sovětských partyzánů. Vývojáři z patnáctičlenného moskevského studia Alter Games lákají třeba na možnost stavět a spravovat vlastní základnu nebo na strategický režim, ve kterém budete odhalovat rozsáhlou oblast a získávat úkoly.

Prim budou ale hrát především samotné mise plné stealthu a různorodých taktických voleb. Partisans 1941 bohužel nemají datum vydání ani platformy. Přiložené ukázka z hraní pre-alpha verze ale nevypadá vůbec zle.



DALŠÍ

CGwillWin