Halo: The Master Chief Collection se opravdu podívá i na PC

Halo: The Master Chief Collection se opravdu podívá i na PC
22:22, 12.03.2019

Microsoft již minulý týden lákal na nové zprávy ohledně Halo: The Master Chief Collection. Většina hráčů očekávala oznámení této masivní Halo kolekce i pro PC, což se také nakonec stalo. Halo: The Master Chief Collection si tedy po více než čtyřech letech od vydání na Xboxu One zahrají i hráči na počítačích. Jednotlivé díly kolekce budou vycházet postupně, přičemž první na řadě bude Halo: Reach. Datum vydání zatím neznáme. Některé díly by ale měli vyjít ještě letos.

Kompletní kolekce bude obsahovat Halo: Combat Evolved Anniversary, Halo 2, Halo 3, Halo 3: ODST, Halo 4 a Halo: Reach. Pokud čekáte, že Microsoft kolekci vydá pouze na svůj Microsoft Store, tak jste na omylu. Halo: The Master Chief Collection totiž kromě Microsoft Storu vyjde i na Steamu, což je příjemné překvapení. Vývojáři upozornili, že si na PC verzi dávají opravdu záležet, takže by rozhodně nemělo jít o nějaký odfláknutý port. Jako samozřejmost se tedy jeví podpora klávesnice, myši, širokoúhlých monitorů, rozlišení 4K a technologie HDR.

Stejně jako v případě Xboxu One nabídne PC verze kromě kampaní pro jednoho hráče i multiplayer a co-op. Jedinou výjimkou je Halo 3 ODST, kde si podobně jako na Xboxu užijete pouze singleplayer. Jelikož se velká část autorů ze studia 343 Industries soustředí na vývoj Halo Infinite, které míří na Xbox i PC, tak s Master Chief kolekcí vypomáhají týmy Splash Damage a Ruffian Games.

Série Halo se tedy po dlouhých letech na Xboxu vrací v plné síle na PC, což bylo ještě pár let zpátky opravdu nepravděpodobné. Jediným dílem, který pravděpodobně zůstane exkluzivitou Xboxu One, je dosud poslední díl Halo 5: Guardians.


DALŠÍ

CGwillWin