hw
recenze
Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku

Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku - recenze
Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku - recenze
12:00, 12.06.2019

Ponuka s hernými myškami sa za posledné roky rozrástla rapídnym tempom a tam, kde voľakedy kábel predstavoval istý stupeň istoty a zároveň akejsi profesionalizácie, sa dnes už dá skôr hovoriť o archaickom prístupe. Moderná doba jednoducho napreduje v takom tempe, že vám nebudem mať vôbec za zlé, ak sa ešte dnes usmejete nad slovným spojením "bezdrôtová herná myš". Svojho času sme v našej redakcii testovali výrobky primárne určené pre eSport sféru a tomu vo výsledku samozrejme odpovedala aj ich cena. Aktuálne vám ale odovzdám moje skúsenosti s Genesis Zircon 330, čo je bezdrôtová herná myš za cca dvadsať Eur.

Platí tu ono povestné; za málo peňazí veľa muziky?

Klik pro zvětšení (Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku - recenze)

Začnime tradične pár faktickými údajmi, ktoré Genesis uvádza na svojich oficiálnych stránkach. Zirkon 330 jednak nespôsobí efekt väčšieho bordelu na vašom stole, keďže obsahuje dobíjateľnú batériu s kapacitou 750 mAh, čo v prepočte umožní minimálne tri týždne intenzívneho používania (výrobca píše mesiac, ale ja som sa na tento údaj dostať nedokázal ani od plného nabitia), než bude nutné takpovediac doplniť šťavu. Čo je však ešte podstatnejšie, v prípade ak máte doma nejaký ten drahší 4K monitor, samotná myš má v sebe snímač s priestorom na nastavenie DPI od 800 do 3600. Podvozok z teflónu zaručuje dobrý drive aj na našich neudržiavaných podložkách a samozrejmosťou sú aj presne reagujúce spínače tlačidiel, či ergonomický tvar. S týmto sa plus mínus dajú spodobniť aj moje vlastné výsledné dojmy, čo však stále nemusí znamenať, že by sa Zircon mal právom pasovať za myš ideálnu na videohry. Tak ako to teda je?

Telo zdobí na červeno svietiace logo Genesis, ktoré indikuje jednak funkčnosť, ale aj stav batérie.

Klik pro zvětšení (Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku - recenze)

Falošný diamant (ako sa bežne definuje zirkón) sa v tomto prípade našťastie nesnaží neúspešne imitovať ďaleko drahších konkurentov. Zirkon 330 som postupne a dlhodobo testoval na niekoľkých hrách zameraných primáne na online (PUBG, Apex, Fortnite) a vo všetkých prípadoch môjho vlastného zlyhania som chybu klasicky nezvaľoval na myšku v mojich spotených rukách. Áno, treba si stále opakovať, že takýto produkt s nízkou cenovkou nemôže po stránke niekoľkoročnej vyťaženosti plniť funkcie totožné s produktom za 500 Eur a vyššie. Avšak základ pre bezdrôtové hranie tu je postavený na slušnom výsledku a kto nepotrebuje pred kamarátmi spomínať každú predraženú značku, aby si zdvihol ego o jeden schod vyššie, nebude mať s týmto výrobkom väčšie problémy. Oproti iným síce neumožňuje meniť farbu podsvietenia, programovať tlačidlá, modulovať jednotlivé komponenty a určite by som sa s ňou nepúšťal do nejakej extrémnej vzdialenosti od PC, ale svoj účel, aký má ostatne v popise, je schopná s úspechom naplniť.

Životnosť 5 000 000 klikov vám akosi zaručiť nedokážem.

Klik pro zvětšení (Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku - recenze)

Osobne som síce jemne zaskočený z absencie USB-C vstupu na doplnenie energie, avšak ani toto sa zase nedá považovať za nejakú zásadnú chybu, keďže kábel v balení mať budete. Myš sa mimochodom automaticky pri dlhšej nečinnosti hodí do spánku, ktorý vypne svietiace logo aj koleso tak, aby ste mali okamžite prehľad o tom v akom stave Zirkon aktuálne je. Komu by spomínané svietenie otravovalo život, môže ho deaktivvoať aj počas používania, a to jednoduchým stlačením jedného zo šiestich gombíkov. Na záver teda už len finálne potvrdenie prvej z citácií tohto testu; tu skutočne obdržíte za málo korún veľa slušnej a hlavne funkčnej muziky.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Zircon 330 - bezdrôtová herná myš za facku - recenze)


CGwillWin