Nová štúdia opäť nepreukázala spojenie medzi hrami a násilím u mladistvých

Nová štúdia opäť nepreukázala spojenie medzi hrami a násilím u mladistvých
11:03, 15.02.2019

Aj napriek tomu, že sa určitá časť politikov a aktivistov rok čo rok snaží svojimi výrokmi umelo dotlačiť hranie hier do akejsi sféry škodlivosti v zmysle mladých, rok čo rok sú ich argumenty vyvrátené odbornou obcou. Aktuálne v tomto zmysle uzrel svetlo sveta aj záver najnovšej štúdie na Oxfordskej univerzite, ktorá opäť nepreukázala spojitosť medzi hraním videohier a násilným správaním. Správa priamo a podrobne definuje nulové väzby na hranie hier voči násilnej kriminalite počas dospievania.

"Nápad, že násilné videohry poháňajú agresiu aj v reálnom svete, sú síce stále populárne, ale fakticky ich nikto nikdy reálne netestoval."
Uviedol vedúci profesor Andrew Przybylski

Aj keď táto aktuálna štúdia nepreukázala žiadne priame súvislosti medzi hraním a agresívnym správaním u adolescentov, autori štúdie dodávajú, že videohry fakticky môžu podnecovať pocity hnevu, rozvoj účelovej komunikácie, konkurenčné súboje a samozrejme aj dobre známe vtipkovanie alias trollovanie. Toto však platí pre rôzne aktivity, kam spadá jak šport, tak akákoľvek iná záujmová činnosť.


DALŠÍ

CGwillWin