Epic má další PC exkluzivitu, tentokrát Metro

Epic má další PC exkluzivitu, tentokrát Metro
08:08, 29.01.2019

Založení Epic Games Store nebylo pouhým výkřikem do tmy, ale společnost do toho šlape naplno a uštědřuje konkurenci jednu ránu vedle druhé. Tou nejnovější je, že PC verzi hry Metro: Exodus na Steamu už nezakoupíte a dále bude dostupná pouze na Epic Game Store. Kdo už má předobjednávku na Steamu o svou hru ani peníze nepřijde, ale nyní už nejde hra předobjednat. A to není všechno.

Distributor Deep Silver je tak nadšený ze spoupráce s Epicem (zda v tom jsou ještě nějaké další peníze známo není), že díky štědrému rozdělení zisků v rámci Epic Games Store (distributor dostane 88% a Epic 12%) se rozhodl snížit cenu hry v US. Tam lidé na Epicu zakoupí hru o celých 10 USD levněji. Bohužel se to nijak nedotklo Evropy a tak cena zůstává na 59,99€ i na Epic Games Store.

Od Epicu je to další krok k tomu, aby s nimi musela konkurence počítat. Od Deep Silver trochu riskantní krok, protože ne každý rád nakupuje na různých obchodech. Epic zdaleka nemá tolik služeb okolo jako Steam, což spoustu hráčů odradí. A když se podíváme do komentářů pod zprávou na Steamu, reakce hráčů je celkem výmluvná (ale znáte to, lidé rádi nadávají).

Klik pro zvětšení (Epic má další PC exkluzivitu, tentokrát Metro)

Samozřejmě není dobré, že jsou hráči v roli "rukojmích" uprostřed "války" obchodů. Ale zdá se, že politika Steamu nevyhovovala více společnostem, protože jinak by tak snadno Epicu na lep neskočili. Uvidíme zda Gabe vyleze ze své nory a něco změní, nebo bude pasivní a jejich stávající příjmy si nebude snižovat.


DALŠÍ

CGwillWin