Kojima posadil na zadek tvůrce Horizonu

Kojima posadil na zadek tvůrce Horizonu
08:41, 17.01.2019

Že Hideo Kojima pro svůj ambiciózní projekt používá engine společnosti Guerilla Games, alias tvůrců Horizon Zero Dawn a Killzone, je známo od roku 2016. Po přechodu japonského tvůrce pod Sony (od Konami) se poohlížel, který engine využít pro svou vizi a zvolil si Decima Engine právě od holandského studia Guerilla.

Předevčírem navštívil Hideo zmíněné studio v Amsterodamu a přinesl jim ukázat první dvě hodiny z Death Stranding. Sám osobně hrál hru před zraky lidí ze studia. A lidé z Guerilla Games nešetří chválou. Nejdříve šéf studia připomněl jak v roce 2016 předával v "krabičce" engine Kojimovi. A nyní viděli jeho hru a je ohromen.

Další zaměstnanci na to navázali podobně. Vedoucí designu soubojů v Guerille a bývalý zaměstnanec Kojima Productions se vyjádřil, že nemůže přestat myslet na to co právě viděl.

Režisér Horizonu a Killzone her Matthijs de Jonge řekl, že ho prezentace zanechala beze slov.

V první řadě to znamená, že hra má první dvě hodiny zdá se prezentovatelné. Obecně se mluví o tom, že by Death Stranding mohlo vyjít už letos. Čemuž naznačuje více indicií a poznámek, které Kojima různě pronesl. Norman Reedus prý dokončuje nahrávání svých částí a podle Kojimy už je hra ve fázi dokončování. Pokud detaily o této zprávě chcete poslechnout sami, doporučuji shlédnout video od YongYea, který vše zmíněné v článku rozebírá a je velmi dobrým zdrojem komentářů na aktuální herní dění.


DALŠÍ

CGwillWin