Máma kluka v oranžovém triku žaluje Fortnite

Máma kluka v oranžovém triku žaluje Fortnite
08:09, 15.01.2019

Jako lavina se šíří zprávy o žalobách na Fortnite z důvodů použití tanců ve hře. Měli jsme tady neznámého rappera a nebo zapomenutou "hvězdu" seriálu, který je klasikou jenom díky Willu Smithovi. Ale nejnovější je opravdová perla.

Začátkem loňského roku spustil Epic a Fortnite soutěž o nejlepší tanec tzv. Boogie Down Contest. Do něho mohli všichni na světě zveřejnit video svého vlastního tance a vítězný se objevil ve hře jako tanec k zakoupení. Během této soutěže se naprostou internetovou hvězdou stal malý kluk v oranžovém triku - tzv. Orange Shirt Kid. Ten svým zběsilým a nerytmickým tancem upoutal internet a Meme bylo na světě.

Zklamání přišlo, když vítězem soutěže nebyl právě zmíněný kluk, ale úplně jiný a ne tak zábavný tanec. Hráči nadávali, ale to bylo tak vše co zmohli. Jenže pak přišla Season 4 a v odměnách za Battle Pass se objevil tanec jménem Orange Justice. Ano skvělé a vtipné mrknutí oka vývojářů z Epicu na internetové fanoušky a také na kluka v oranžovém triku. Všichni byli spokojeni a vypadalo to jako hezký happy end.

Jenže to by Amerika nesměla být hloupá tak jak je. Včera se objevila zpráva, že matka zmíněného kluka kontaktovala stejnou právní firmu, která zastupuje rappera 2 Millyho. Žaluje Epic za neoprávněné použití tance, ze kterého získal Epic velký "zisk". Tak nějak stručně podle citace. Že to má několik háčků je snad jasné. Prvně tanec byl součástí Battle Passu takže se nedal a nedá koupit samostatně, proto jakékoliv "zisky" kvůli němu jsou dosti těžko kvantifikovatelné. Za druhé tanec byl poslán jako příspěvek do soutěže a pokud Epic není úplně natvrdlý, v pravidlech soutěže má napsáno, že účastí se tvůrce vzdává jakékoliv další odměny.

Nechci dělat závěry, ale tohle je celkem jasný případ. Asi nejzajímavější otázkou z mého pohledu je. Zda opravdu matka kluka je tak naivní, že se rozhodla sama kontaktovat právní firmu. A nebo tato firma cíleně hledá "chudáky", kteří by se chtěli přiživit na úspěchu Fortnite, o kterém před rokem silně pochybovali a vůbec je nezajímalo. Druhá varianta sedí mnohem více na styl jakým funguje spousta amerických právních firem. Myslím, že jedinou obětí tu je "kluk v oranžovém triku", protože ten je uprostřed a je mu to pravděpodobně jedno, protože svou chvilku slávy si už užil.


DALŠÍ

CGwillWin