Epic spustil vlastní digitální obchod, každé dva týdny si budete moci vyzvednout hru zdarma

Epic spustil vlastní digitální obchod, každé dva týdny si budete moci vyzvednout hru zdarma
00:20, 08.12.2018

Společnost Epic Games (Fortnite a Unreal Engine) se rozhodla spustit svůj vlastní digitální obchod s hrami. Ačkoli s neotřesitelnou pozicí Steamu neudělaly nic ani obchody jako Origin, Uplay nebo GOG, tak to vypadá, že se Epic konfrontace s Valve vůbec nebojí. Kromě samotného obchodu a aplikace aktuálně láká především na exkluzivní hry a zajímavé tituly zdarma.

Pokud si Epic Games Launcher stáhnete do svého PC (launcher naleznete zde), tak si již nyní budete moci koupit a zahrát očekávané akční RPG Ashen od Annapurna Interactive, early access verzi hry Hades od Supergiant Games (autoři Transistor a Pyre) a stealth titul Hello Neighbor: Hide and Seek, což je prequel k základnímu Hello Neighbor z loňského roku. Ani jednu z těchto her si na Steamu či jiném PC obchodě zatím koupit nelze. Minimálně v případě Ashen jde ale pouze o časovou exkluzivitu.

V dohledné době by knihovnu Epic Storu měly rozšířit hry Satisfactory, Outer Wilds, Rebel Galaxy Outlaw, Maneater, Darksiders III, Journey, World War Z, Genesis Alpha One, Subnautica a Super Meat Boy Forever. Právě poslední dva zmíněné tituly budou navíc uvolněny zcela zdarma. Subnauticu si půjde bezplatně aktivovat od 14. do 27. prosince/decembra a Super Meat Boy Forever od 28. prosince/decembra do 10. ledna/januára.

Další bezplatné nabídky by měly pokračovat pravidelně každé dva týdny, což znamená, že by hráči měsíčně získali zdarma dva tituly. Tento krok by mohl alespoň zpočátku lehce vykompenzovat aktuální malou nabídku her ke koupi a zejména hráče přimět, aby si Epic Games Launcher nainstalovali.


DALŠÍ

CGwillWin