Šéf ruského Nintenda si v priamom prenose vyrobil medzinárodnú hanbu

Šéf ruského Nintenda si v priamom prenose vyrobil medzinárodnú hanbu
10:24, 15.11.2018

Ak už si značka Nintendo za svoju viac ako storočnú existenciu dokázala niečo zachovať tak to bola vždy akási priam chirurgická dôstojnosť hodná japonského bojovníka. Nech už budeme hovoriť priamo o legendárnom prezidentovi menom Satoru Iwata, alebo jeho západnom kolegovi (Reggie Fils-Aimé). Vedúce osobnosti v takto obrovskej spoločnosti v ich podaní vždy budili akúsi formu dôstojnosti a obdivu, už len pre fakt, že si zo seba často nemali problém spraviť medzi sebou srandu. V tomto smere je preto dosť podivné sledovať vystupovanie šéfa ruskej pobočky Nintenda.

Yasha Haddaji totižto aktuálne dosť pobúril verejnosť hneď v dvoch rovinách. Tá prvá sa týka priamo distribúcie prichádzajúceho hitu pre Nintendo Switch a to projektu Pokémon: Let’s Go, Eevee!/Pikachu! Ten sa priamo podľa jeho vyjadrenia dostane do Ruska vo vysoko limitovanom počte kusov na základe jeho odhadu predajnosti a aby toho nebolo málo, tak najnovšie série Pokémon Trading Card Game si tamojší hráči rovnako nenájdu včas na pultoch obchodov. Tento fakt by jeden mohol považovať za obyčajný marketing a samozrejme veci okolo toho, avšak po zhliadnutí nedávneho Live streamu ku príležitosti turnaja v hre Mario Kart 8 na Switch, sa veci ešte viac ponoria do jedného veľkého otázniku.

Celý stream prebiehal po technickej stránke ako čistá katastrofa, za čo samozrejme CEO logicky priamo nemôže, avšak rozhovor zaznamenaný na pozadí kamery, kedy si Yasha myslel že do éteru aktuálne nejde nič, tak to už je iná káva. Nadávky ako Fuc.. a podobne lietajú hore dole rovnako ako aj vyhrážanie sa, že všetci dostanú vyhadzov. Ruský hráči nie len na základe tohto videa žiadajú šéfa Európskej divízie aby prehodnotil výmenu vedenia pre ich krajinu, čomu sa nemôžem ja osobne vôbec čudovať.


DALŠÍ

CGwillWin