recenze
Igloo Mania

Igloo Mania - recenze
Igloo Mania - recenze
07:41, 18.11.2018

Bola to len otázka času, kedy sa aj vo mne ozve ten nezabudnuteľný hlások detských túžob a od komplikovaných spoločenských projektov, ktoré majú návody dlhšie než rolka trojvrstvového toaletného papiera, sa posuniem do oveľa jednoduchších vôd. Tam, kde je hĺbka tak akurát po členky a kde sa môže prísť pokojne zabaviť aj trojročné dieťa. V prípade už od pohľadu zaujímavej stolovej hry Igloo Mania sa síce odporúča minimálny vek päť rokov, ale keďže samotný koncept je založený na jemnej motorike a potrebe sa sústrediť, nevidím problém, prečo by ste nemohli prizvať aj tých najmenších z vášho okolia. O čom to teda celé vlastne je?

Aktuálne počasie hrá do karát.

Klik pro zvětšení (Igloo Mania - recenze)

Ten rok 2018 nám skutočne preletel pomaly popod nos a aktuálne sa už pomaly ale iste blížime k jeho mrazivému koncu. Vonku sa stromy zbavujú prebytočného oblečenia a od severu nám pod kožu udiera čoraz dotieravejší severák. Presne v duchu tejto atmosféry je priam ideálne vybaliť detskú stolovú arkádu ako je Igloo Mania od Blackfire. Jej jednoduchosť je predurčením k vlastným pravidlám, ktoré si môžete nastaviť podľa ideálneho osadenstva. Samozrejme, že nebudem až taký rebel, aby som vám nenapísal základné fakty. Tie stoja na potrebe zohnať minimálne jedného a maximálne troch spoluhráčov, ktorým sa zverí opatera o špeciálne napichovacie palice, schopné vytiahnuť kus ľadového bloku priamo z obydlia tradičných Eskimákov. Aby to ale bola väčšia zábava, tak samotný majiteľ tejto snehovej vilky sa postaví na jej vrchol a čaká, kto ho pošle smerom k zemi.

Pre úplne najmenších je možnosť hrať s akousi oporou tak, aby bloky nespadli dovnútra.

Klik pro zvětšení (Igloo Mania - recenze)

Základné pravidlá hovoria jasne. Ten šťastlivec s pevnou rukou, komu na konci ostane najmenej kúskov ľadu zároveň, vyhráva. Opačnú stranu logicky potom tvoria nešťastníci, ktorí pozhadzovali väčší počet kúskov celej kopuly, či zároveň aj samotného majiteľa objektu. Určite vás okamžite napadne, že samotné deti sa nebudú starať o nejaké počítanie zhodených blokov, ale skôr ich bude zaujímať len fakt, komu to celé zletí a kto bude príčinou pádu spomínaného Eskimáka. Presne tento druh pravidiel je úplne ideálnou cestou ako zabaviť aj tých menších, keďže práve rútiace sa iglu je pre nich dôvod na obrovskú radosť lomeno škodoradosť. To všetko ostatné potom už nie je nijako dôležité a podstatné. Ako je však na tom potenciál Igloo Manie, ak sa k nej posadia samý dospelý?

Materiál a spracovanie celého balenia je na vysokej úrovni, ktorú nám sem ostatne pred rokmi dotiahol štandard zo západu.

Klik pro zvětšení (Igloo Mania - recenze)

Testoval som Igloo Maniu na vybranej vzorke s priemerným vekom 20 rokov. Osadenstvo si skúsilo rôzne formy pravidiel, od tej najjednoduchšej až po takzvanú "náročnú" (bez opory a s nutnosťou rátať aj bloky padnutého do vnútra iglu). Z oboch variant boli zúčastnení skôr znudení a len sa potvrdilo to, že pokiaľ dospelých hráčov nezmiešate s plne najmenšími, hra bude trvať len pár minút a nikto sa u nej príliš nezabaví. Igloo Mania je teda logicky v prvom rade určená pre deti, pokojne aj v predškolskom veku, ktoré si u nej pekne krásne natrénujú citlivejší prístup k motorike a pohybu rúčok. Môžu sa tak učiť sústrediť na jednu konkrétnu vec s cieľom byť čo najlepší zo svojho okolia a majú teda aj značnú motiváciu. Určite preto projekt odporúčam pre rodičov, ktorí by chceli v tomto chladnejšom čase odtrhnúť svoje ratolesti od TV či internetu a spríjemniť im voľný čas práve takouto formou.

Osobne by som ocenil, ak by samotné iglu bolo raz tak veľké. Myslím, že by to získalo aj srdcia tých skôr narodených. Chápem však následnú náročnosť skladania a hľadania jednotlivých dielikov.

Klik pro zvětšení (Igloo Mania - recenze)


Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Blackfire

Klik pro zvětšení (Igloo Mania - recenze)

SKVĚLÉ
80%
CZECHGAMER
Trénovanie jemnej motoriky u detí zábavnou formou

CGwillWin