Združenie gayov a lesbičiek bude oceňovať hry zobrazujúce LGBT

Združenie gayov a lesbičiek bude oceňovať hry zobrazujúce LGBT
17:12, 28.09.2018

Verím, že touto novinkou vystrelíme nejedného z vás z kresla raketovým tempom a myslím, že takto proti víkendu, kedy sa všetci v uvoľnenej atmosfére schádzame v podnikoch a vypúšťame paru cez rôzne ventily, je práve táto správa ideálnou témou na začatie konverzácie.

Americká organizácia GLAAD, čo je v preklade niečo ako "Združenie gayov a lesbičiek proti očierňovaniu" sa už roky stará o pozitívnu integráciu opačnej sexuality do médií. Začalo to tlakom na scenáristov vo filmoch a seriáloch, aby viac propagovali práve gayov a lesbičky, a pokračuje to vrstvením danej témy do ďalších a ďalších sfér, vrátane videohier. Dobre vieme, že na tohtoročnej E3 sa SONY pochválilo prvým gameplay videom na Last of Us 2 a práve tam bola prezentovaná jedna scéna, ktorá naznačuje, že hlavná hrdinka by mohla byť lesbička. Pre niekoho kto takéto veci nerieši a je mu to jedno sa asi daná vec stala formátom hádzania hrachu na stenu, ale veľa jedincov malo potrebu daný moment riešiť na internete a to často nevyberaným spôsobom.

GLAAD však práve na hry, ktoré budú v ďalších rokoch udávať akýsi trend diskusie o menšinovom sexuálnom zaradení (stále je to menšina?) chce uvaliť oko pozornosti a chce, spoločnosti schopné vytvoriť krásne príbehy s LGBT aj oceňovať. Doteraz bolo ich vlastné každoročné odovzdávanie cien sústredené okolo obrovského množstva kategórií, avšak game scéna v nich absentovala. To sa pre ročník 2018/19 bude meniť a práve budúci rok už môžeme sledovať vyhlásenie najlepšej hry prepojenej na LGBT tému. Určite ste zato radi, však?


DALŠÍ

CGwillWin