akce
Do Prahy míří vývojářská konference 4C

Do Prahy míří vývojářská konference 4C
20:25, 27.09.2018

Do Prahy se již 5. a 6. října sjedou lidé z videoherní branže, aby společně sdíleli nejnovější poznatky z oboru. Na putovní konferenci 4C, která se letos objeví v kongresovém hotelu Clarion, se však neukáží jen vývojáři, ale také manažeři zodpovědní za byznysovou stránku her a mnoho dalších osobností.

Klik pro zvětšení (Do Prahy míří vývojářská konference 4C)

Pražská 4C konference přivítá vice než tisícovku účastníků ze všech koutů světa a současně nabídne celou řadu hostů z mnoha globálních společností. Posluchači si budou moci vybrat nejen z velkého množství prezentací, ale s mluvčími se také budou moci setkat osobně, nebo se zúčastnit workshopů, na nichž bude možné o dané problematice i diskutovat. Mluvčích bude na letošním ročníku více než 90.

Hosté se tak setkají nejen s programátory, designéry, ale také s vizionáři, kteří se zabývají vývojem her pro virtuální realitu, či s e-sportovými manažery. Posluchač si tak na 4C může vybrat témata, která nejvíc vyhovují jeho zaměření a profesi. Konference 4C vznikla navíc pod taktovkou samotných vývojářů, jejím cílem je přinést posluchačům v sálech ty nejnovější poznatky z oblasti technologií, umění, herního designu, publikování, ale také marketingu a budoucnosti her. Zní to jako fráze, ale skutečností je, že právě podíl vývojářů na organizování této konference se promítá i do výběru témat a hostů. S trochou nadsázky by šlo říci, že 4C je zde od vývojářů pro vývojáře.

Klik pro zvětšení (Do Prahy míří vývojářská konference 4C)

4C se především snaží předvídat změny, které herní průmysl provázejí a nabízí sdílení s předními odborníky na videohry. Vývojářských konferencí je na světě hned několik, 4C však přichází s poněkud jiným konceptem. Pořadatelé se rozhodli pro putovní konferenci, což je koncept ojedinělý, ale na druhou stranu nutí být každý rok inovativní a přicházet s důležitými tématy. Každý rok se tak přední vývojáři sjedou na novém místě s jednoduchým cílem - předat zkušenosti a znalosti na lokální úrovni. Praha se stane dalším místem, kam putovní vývojářská konference zavítá, letos navíc se speciálním 4C Career Hubem. Novinka nabídne zájemcům individuálnější přístup a za pomoci přednášejících se dozví a naučí o všem, co mohou využít ke své práci v tomto rychle se rozvíjejícím odvětví.

Klik pro zvětšení (Do Prahy míří vývojářská konference 4C)

„Praha je vzrušujícím místem a současně i velkým benefitem pro náš hub, který nabídne setkávání a propojování profesionálů a sdílení jejich znalostí,“ vysvětluje ředitelka 4C Tatiana Santoriniou. Letošní ročník navíc slibuje opravdu velmi silnou sestavu řečníků, kterých bude více než 90. Jména jsou již nyní k dispozici na stránkách konference.

Na těchto stránkách se lze i zaregistrovat a objednat vstupenky na konferenci.

Ti, kteří již byli ohlášeni:
• Jason Cahill (technický ředitel Minecraft, Microsoft)
• Mo Fadl (šéf E-Sports divize, Riot Games)
• Florian Stronk (Co-Founder & CEO, BRAVOCOMPANY Ltd)
• Greg Street (ředitel designu, Riot Games)
• Paul Barnett (herní ředitel, Wargaming)
• Leszek Szczepanski (Senior Gameplay Programmer, Guerrilla Games)
DALŠÍ

CGwillWin