recenze
Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám

Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám
Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám
06:28, 05.10.2018

Videoherný biznis je dnes ako otvorená kniha plná všemožných cestičiek, ktoré konzumentov zavedú do rôznych segmentov spotrebného tovaru. Za posledné desaťročie sa tak definitívne dorovnali tie najväčšie rozdiely v dostupnosti produktov okolo hier medzi chudobnejšou Európou a zbytkom sveta. Dnes, vďaka internetu, už nie je problém si ráno zapnúť hru z Japonska, sadnúť si na originálne herné kreslo vyrobené na Západe a otvoriť si k tomu balíček čipsov s motívom vašej milovanej hernej série. Takýto scenár je už pre niekoho úplne bežná prax a možno aj preto som sa nedávno v súvislosti s malou reklamou na nemenovanej sociálnej sieti zamyslel. Ono zamyslenie bolo skutočne krátke, aj keď som v daný čas sedel na toalete, klasicky s telefónom v ruke, ale o to viac ma vrátilo pár rokov dozadu v zmysle stravovacej retrospektívy. Samotná reklama od firmy Maso Here bola na ich úzkoprofilový produkt (sušený biltong/mäso) a vedľa dizajnom pútavého prebalu daného produktu bola položená herná klávesnica. Táto asociácia vo mne okamžite vzbudila onen časový tunel a začal som sa pýtať samého seba; ako veľmi som doteraz uvažoval o tom, čo pri hraní vlastne vkladám do úst a či by nebolo zaujímavé spojiť príjemné s užitočným.

Než som vôbec začal hlbšie premýšľať ako tento test pojmem, využil som silu sociálnych sietí a spravil si jednu rýchlu a pohotovú anketu z radov mojich priateľov a návštevníkov nášho webu.

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)

Začnem teda tradične predstavením samotnej spoločnosti, ktorej vznik a zatiaľ skôr kratšia história, budí akýsi dojem amerického sna. Dvaja bratia (menovite Jakub a Ondra), kde prvý z počiatku neprejavuje záujem o podnikanie svojho staršieho bráchu, sa postupom času stanú vyhľadávaným zdrojom chutných bielkovín pre rôznu sortu zákazníkov. Ondra si samotné know-how výroby sušeného mäsa musí nájsť na stáži v Juhoafrickej republike, aby o pár rokov neskôr svoje skúsenosti doslova predával na trhoch po celom Česku. Hovorí sa, že rodinu si človek nevyberá a často je to skutočne pravda, avšak tak isto platí, že krv nie je voda a ak máte niečo v génoch navždy dané, dalo by sa potom pár zásadných udalostí v živote nás všetkých nazvať osudom. Niečo podobné tvorí aj základy dnešnej spoločnosti spomínaných bratov, ktorí medzi sebou svojho času neprehodili ani pol vety o počasí, aby sa následne neponáhľali každý opačným smerom. Avšak spomínaný osud a história ich dedka, ktorý mal v Hradci Králové svoje mäsiarstvo a sám si niesol veľavravnú prezývku "Špek", ich nakoniec dala dohromady a výsledkom v roku 2018 je prosperujúca spoločnosť schopná uživiť rodiny majiteľov a zároveň si zachovávať na dnešné pomery vynikajúcu kvalitu.

Neberte tento článok ako platenú reklamu, keďže jediný dôvod, prečo vznikol, je fakt, že ja raz skutočne budem recenzovať aj dámske vložky, ak v tom nájdem pointu voči videohrám.

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)

Myslím si, že povinné chrupavky v podobe krátkeho nastavenia dôvodov pre takýto test máme za sebou a to aj vrátane stručného životopisu hlavných aktérov. Môžeme teda konečne prejsť na samotný produkt a s ním spojenú sondu do života stravovacích návykov vás hráčov. Na našich sociálnych sieťach ste sa mohli posledné týždne sami vyjadriť k jednoduchej otázke týkajúcej sa vašej bežnej stravy počas dlhých herných zážitkov. Vo všeobecnosti, ak si to nejako naskladám na seba a zosumarizujem, jasne vychádza nasledovné. Jedna tretina pri pohodlnom sedení s ovládačom/myšou v ruke buď huláka na manželku/partnerku, aby im niečo nasypali do rovno do krku alebo do seba hádžu panáky s pivom. Veď kalórie tekuté sú stále rovnako kalórie. Menšia časť z vás si skôr objedná niečo z ponuky rýchleho občerstvenia, než aby strácali čas u sporáku, avšak máme tu aj mizivé percento nadšencov do vlastného teplého jedla, ktoré ich síce ukráti o nejakú tú hodinku hrania, avšak aj napriek tomu sú ochotní to absolvovať. Na moju dodatočnú otázku, ktorá sa týkala uvažovania o produkte, ktorý by z hygienického hľadiska neušpinil herné periférie a zároveň vás zasýtil poriadnou dávkou prirodzenej energie, sa odpovede skôr zhodovali na báze; keď hrám, tak je mi jedno čo jem!

Chvíle strávené v dobrej spoločnosti vašej obľúbenej hry si skutočne nechcete komplikovať uvažovaním nad nejakou prirodzene zdravou stravou...

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)

Vedzte, že ja som skutočne ten posledný, kto by vám mal odporúčať pri hraní chrúmať čerstvú zeleninu a zapíjať ju prevarenou dažďovou vodou, avšak práve variant v podobe možnosti si jednoducho bez straty času vložiť do úst niečo chutné a zároveň poriadne výživné a v istých medziach aj zdravé by mal reflektovať ako zrkadlo voči vašej bežnej strave. Nekážem vám teraz, aby ste okamžite bežali nakupovať produkty od firmy Maso Here, ale naopak vám ukazujem jednu možnú cestu, ktorú táto firma po stránke kvality maximálne spĺňa. Ak ste nikdy nejedli žiadnu formu sušeného biltongu a máte ešte v ústach väčšinu svojich zubov (s protézou neodporúčam skúšať tento produkt), tak rozhodne vám test 25 gramového balíčku plného bedlivo vybraného mäsa a chutného korenia môže ozvláštniť aj hranie hier. Už len spomínaná hygienická stránka veci, vďaka ktorej nebudete vyzerať ako nejaké prasiatko s mastnými rukami, by mohla zavážiť. Maso Here mi poslalo na test všetky svoje súčasné produkty a teda klasickú vlajkovú loď v podobe hovädzieho (s čili alebo bez) a aktuálnu novinku sušeného morčacieho (Krůta), opäť v dvoch verziách.

Ondra a Jakub sa snažia napredovať a počúvať svojich zákazníkov, preto z času na čas pripravia aj akési limitované edície založené na kombinovaní.

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)

Kto sledoval náš nedávny Live stream, ako redakcie serveru, tak určite postrehol samotné produkty s logom Maso Here, ktoré sme tam neustále držali v rukách. Spoločne sme sa vtedy jasne zhodli, že všetko, čo nám táto firma poslala, nám ukojilo chúťky a okamžite by sme chceli viac. A na takýto scenár sú spomínaní bratia a potomkovia pána "Špeka" jednoznačne pripravení. Na ich stránke si preto môžete nielen zakúpiť rôzne spomínané verzie sušeného biltongu, ale zároveň skúsiť (ak vás produkt dostane tak ako nás) formu predplatného. Pokojne si tak na rok zakúpite vami namixovaný zdroj sušeného mäsa, aby ste boli mesiac čo mesiac plne zásobení a navyše ešte aj ušetrili. Tento systém objednávania je plne variabilný a kedykoľvek si ho môžete dodatočne upraviť podľa vašich predstáv, rovnako aj zrušiť, ak by ste si to rozmysleli. Z môjho pohľadu ide o krásny príklad moderného obchodovania a šírenia kvalitného produktu nielen medzi mladých, za ktorý v konečnom dôsledku vždy hovorí samotná skúsenosť. Dlho som uvažoval, čo všetko by tento špeciálny test mal obsahovať a čo nakoniec vypustiť, avšak počas skúšania a následného prezerania údajov na obaloch som sa rozhodol to nechať v takej forme, akú ste si teraz mali možnosť prečítať.

Ako dostanem segedínsky guláš z klávesnice za 300 Eur?

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)

Záverom ešte pár faktov a akýsi sumár môjho posolstva k vám. Produkty spoločnosti Maso Here sú kompletne zastrešené absenciou alergénov a éčiek. Je to výrobok bez lepku a bez cukru. 25 gramové balenie reprezentuje 100 gramov mäsa v surovom stave, ktoré je ochutené zmesou korenín a octu tak, aby samotný výsledok potešil (v mojom prípade rozhodne). Jedno malé balenie vám vloží do organizmu dennú dávku bielkovín a ak aj nie ste vyložene hráč, určite ho doceníte aj počas turistiky, prednášky na škole, za volantom či pokojne aj v poslaneckej lavici. Ten mýtus, že sušené mäso jedia len horolezci a im ladená sorta konzumentov, je úplná hlúposť, keďže ide o špeciálnu pochúťku s históriou siahajúcou do hlbokej minulosti. Týmto článkom som sa vám nesnažil vnútiť žiadnu diétu, ani vás nenavádzal na nákup niečoho, čo možno nepotrebujete. Ako hráč hráčom som sa vám len snažil ponúknuť zdravý a hygienicky ideálny variant na dlhé herné večery bez toho, aby ste museli obetovať drahocenný čas na prípravu jedla. Pokojne som mohol vytiahnuť aj prirovnania k profesionálnym hráčom eSport sekcie, ktorí by daný produkt mohli považovať za ultra cool (tie ich obaly sú dizajnom perfektné), avšak na nič také sa samozrejme neznížim a skôr vás len jednoducho pozvem na kúsok sušenej dobroty od malej firmy s veľkým srdcom. Dobrú chuť a pozor na ten balíček s guľôčkami proti vysušeniu, skoro som ho pri teste zjedol.

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Maso Here

Klik pro zvětšení (Maso Here - test stravy ideálnej nie len k hrám)


CGwillWin