hw
recenze
Natec Tetra NKL

Natec Tetra NKL - recenze
Natec Tetra NKL - recenze
13:00, 06.11.2018

Často sa nás priamo vy čitatelia pri publikácii testov na drahšie periférie pýtate, prečo z času na čas nezabrúsime aj do akýchsi lacnejších vôd. Uvedomujeme si, že nie každý pri výbere ideálnej myši a klávesnice môže utrácať do nemoty, a tak práve dnes nastal ten čas vyložiť na stôl ideálnu sadu pre akýsi basic level.

Z celého testu som vypustil štvrté koleso u vozu (tento produkt je totižto pojazdný aj na troch kolách), a to textilnú podložku, ktorú beriem skôr ako bezcenný doplnok.

Natec Tetra NKL je označenie 4v1 balíčku s predajnou cenou do cca 20 Eur, čím vám je jasne naznačené, pre koho a na čo je samotný obsah určený. V balení nájdete kancelársku myšku, kancelársku klávesnicu, podložku pod myš a repro sústavu, ktorú by som rovnako mohol titulovať ako vhodnú do kancelárie či detskej izby. Samotná cena v tomto prípade teda reprezentuje zamerania daných produktov, čo ale okamžite nemusí evokovať aj ich nízku kvalitu, o čom sa vás pokúsim stručne presvedčiť.

Klik pro zvětšení (Natec Tetra NKL - recenze)

Začneme tým najdôležitejším z pohľadu písania, a teda klávesnicou. Jej menšie rozmery (438 x 125 x 25 mm) umožňujú funkčnosť aj na proporčne skromnejších miestach, čím opäť smerujem do detských izieb a kancelárií s neporiadnym personálom (hromada hlúpostí na stole lemovaná hradbou plyšových hračiek sa krčí pod tieňom zaprášeného fikusu). Klávesnica je aj napriek nižšej cene bezdrôtová a spája ju singl konektor identický s myškou. Pohonom je potom energia na jednu AAA batériu, ktorú sa mne osobne počas mesačného testovania (písal som na nej deň čo deň hromadu článkov) nepodarilo logicky vyšťaviť. Samotný materiál, z akého je vyrobená, by sa dal rozdeliť na tvrdú formu plastu v rámci jej tela a jemne gumových kláves s primeranou odozvou a klasickou hlučnosťou. Za danú hodnotu celku je podľa môjho názoru kvalita až jemne nadštandardná, a to by pre vás malo byť pozitívom a možno aj prvým zo štyroch pádnych argumentov na kúpu.

Klik pro zvětšení (Natec Tetra NKL - recenze)

Od onoho povestného napodobňovania lesného ďatľa sa teraz môžeme posunúť len o pár centimetrov doľava, prípadne opačným smerom, to už záleží na vašich biologických preferenciách. Myš je v prípade balenia s názvom Tetra NKL vyrobená z oveľa surovejšieho pomeru plastu voči príjemnosti na dotyk, a tak si viem predstaviť situáciu, kedy ju človek zoberie do rúk a zatvári sa ako keby držal akýsi "fake" voči akejkoľvek lepšej myške. Ak sa budeme rozprávať o funkčnosti a nejakých problémoch, ktoré vyvstali počas môjho testu, tak asi nebudem siahať po dlhých metaforách (čoho som ako viete často schopný). Ide totižto o klasickú optickú myš s pohonom na jednu AA batériu a zdieľaným USB konektorom s hore spomínanou klávesnicou. Proporcie sú nastavené na minimálnu hranicu využiteľnosti aj v prípade, ak ju do rúk zoberie dieťa a tak si myslím, že pre väčšie laby by už asi táto myška pri dlhšom klikaní spôsobovala veľké problémy a nepohodlie. Z celého balenia je práve myš rozhodne ten slabší produkt.

Klik pro zvětšení (Natec Tetra NKL - recenze)

Záver našej sondy do balenia Natec Tetra NKL sa samozrejme zameria na reproduktory s výstupným výkonom 6W, ktoré s PC prepojíte cez mini jack a klasické USB. Kvalita produkcie zvukových vĺn je presne taká, ako by ste v prípade niečoho podobného očakávali. Pustíte si na tom zvuk skôr z informačného záujmu, než aby ste očakávali nejaké kvalitné reprodukovanie vašich obľúbených hudobných skladieb. To píšem hlavne z informačného hľadiska, keďže sa stále dnes nájde veľa konzumentov, ktorí očakávajú príliš veľa muziky za pár centov. V tomto prípade to určite nehrozí. Ostatne celé spracovanie aj daných reproduktorov je akýmsi nosným odkazom balenia Natec Tetra, ktorý je určený pre začínajúce spoločnosti, ktoré nechcú vyhadzovať prehnane veľké sumy na vybavenie kancelárií, alebo pre prvých školákov sadajúc za svoje lacnejšie počítače. Obe tieto sorty zákazníkov budú určite s výslednou kvalitou NKL balíku spokojní, rovnako ako váš nezaťažený rozpočet.

Klik pro zvětšení (Natec Tetra NKL - recenze)

Kto by sa teraz chcel voči mne ohradiť v zmysle prehnaných očakávaní od sady za necelých dvadsať euro, tak mu budem oponovať mnou upravenou a jemne nadnesenou frázou. Niekedy sa totižto môže nájsť aj chutné a nedocenené jedlo hneď vedľa smradľavej popolnice. Je teda na mne, aby som počas testovania kládol určité očakávania a až záverom jasne zhodnotil, či boli naplnené a do akého stupňa. V prípade Natec Tetra NKL rozhodne platí hore uvedené, a teda kto nechce riešiť selektívny výber doplnkov pre svoje dieťa či zamestnanca sediaceho u tabuliek, určite zakúpením tejto sady chybu neurobí. Nič viac a nič menej.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Natec

Klik pro zvětšení (Natec Tetra NKL - recenze)


CGwillWin