Blackout trousí detaily a známe počet hráčů

Blackout trousí detaily a známe počet hráčů
07:52, 06.09.2018

Za týden už bude probíhat betaverze velice očekávaného pohledu Black Ops na žánr Battle Royale - tedy Blackout. A už bylo na čase, aby Treyarch konečně vyndal karty na stůl a zodpověděl nejpalčivější otázky hráčů, kteří jsou na nový mód natěšení a zároveň skeptičtí. Tak se pojďme podívat.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

Nejdiskutovanějším parametrem Blackoutu byl rozhodně počet hráčů. Jak víme tak Call of Duty není úplně stavěné na velké počty hráčů a z toho důvodu lidé mysleli, že i v jejich Battle Royale se půjde s počtem hráčů opravdu dolů. Sice Treyarch v betě nepoužije počet hráčů 100 (i když interně to zkoušeli). Přišlo jim, že pro jejich potřeby nižší počet funguje lépe, proto beta odstartuje s hrou pro 80 hráčů. To je sice méně než konkurenční PUBG a Fortnite, ale zase o něco více než se spekuluje, že bude mít Battlefield V (64 hráčů). Na mapu v Blackoutu se hráči dopraví pomocí helikoptéry a zřejmě pomocí wingsuitu. Ten bude mít hráč u sebe po celou dobu hry a bude jej moci využít kdykoliv z dostatečné výšky. Tedy třeba base jump z paneláku atd.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

Zdraví ve hře bude stanovené na hodnotu 150 (stejně jako základní BO4). Léčit se půjde pomocí bandáží, trauma kitů a med-kitů. Na rozdíl od PUBG/Fortnite bandáže vyléčí hráče naplno. Budou zde i nějaké možnosti brnění, ale detaily nebyly upřesněny. Oblečení nebude k sbírání v průběhu hry, prostě budete hrát za svůj character. Těch bude na startu ve hře 20 z celé série Black Ops. Zranění si půjde udělat také pádem z výšky a je zapnutý Friendly Fire, což v Call of Duty kromě Hardcore módů nebývá. Hráč bude ve hře moci najít také Perky, které budou fungovat po omezenou dobu. Například Paranoia bude zvukově hlásit, že na vás někdo míří nebo Stimulant dočasně zvýší zdraví o 100.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

Hráč bude schopný nést 2 primární zbraně, beze zbraně má pouze nůž. Na mapě půjde najít různé attachmenty na zbraně (mířidla atd.), při sebrání automaticky putují na zbraň v ruce, ale půjde je přehazovat. Na mapě budou také speciální bedny, které náhodně mohou dát i "zlatou" zbraň, což bude pouze zbraň už předem vybavené různými attachmenty. Jinak zbraně nebudou mít žádné barevné rarity jako třeba ve Fortnite. Ve hře bude také bullet drop (balistická křivka kulky), což bude chtít trochu zvykání oproti klasickému Call of Duty (pravděpodobně ne u všech zbraní). Celkem počty vybavení jsou následující: 3 úrovně zdraví a brnění, 8 typů nábojů, 12 vybavení, 17 perků, 17 attachmentů, 24 zbraní = celkem 125 předmětů.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

Celkem ve hře budou čtyři dopravní prostředky - Cargo truck - řidič a čtyři pasažéři, kteří se na korbě mohou volně pohybovat, ATV - řidič a pasažér, Zodiac loď - řidič a pasažér a Little Bird vrtulník - pilo a čtyři pasažéři co se mohou rozhlížet. Z toho vychází, že Squad bude mít pravděpodobně 5 hráčů. Do Cargo trucku lze naložit i vybavení, které už nepoberete. Samozřejmě lze vybavení si mezi sebou předávat a každá mrtvola půjde vylootovat.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

Stále Treyarch neřekl zda "kruh", který bude nahánět hráče dohromady a změnšovat herní plochu bude z plynu Nova, který fanoušci série znají. Řekl však, že zůstat mimo kruh nebude dobrý nápad. Způsobovat bude totiž halucinace a vozidla budou hůře fungovat. Například mohou vrtulníky přestat fungovat a spadnout. Zajímavý je také pohled na něco, co v PUBG je červená zóna - bombardování. Nic takového v Blackoutu není, ale na mapě bude několik míst, kde se zrodí 5 až 8 zombies. Takže se může stát, že se kruh uzavře na místě, kde budou navíc ještě zombíci. Ale Treyarch nechce, aby byla mapa jimi zaplavená takže to bude v rozumné míře. Kruh se bude každou hru náhodně měnit, ale zajistí, aby se nazavíral nad převážně vodními plochami.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

Mapa prošla několika iteracemi a změnami než dosáhli toho co mají nyní. Celkem obsahuje 13 pojmenovaných lokací, které mají svůj původ v různých mapách z Black Ops série. Například Nuketown Island asi není třeba fanouškům představovat, ale bude obsahovat podzemní bunkr, kde jde najít spoustu vybavení. Rozestavěný mrakodrap z prvního traileru byl původně mnohem vyšší, ale kvůli tomu, že běžet nahoru bylo pro hráče nepříjemné (schodiště pořád dokola), tak jej Treyarch zmenšil. Nejžhavějším místem na mapě prý bude Firing Range, protože je hezky uprostřed mapy, což vždy je taktická výhoda z pohledu kruhu. Jinak tu bude vodní přehrada, továrna, vlakové nádraží, doky a další. Více se můžete podívat na mapu jak byla zveřejněna.

Klik pro zvětšení (Blackout trousí detaily a známe počet hráčů)

A Treyarch cílí na 60fps na všech platformách a na PC hra nebude mít FPS zámek. na závěr. Vítězství bude obnášet svou vlastní hlášku. Podobně jako má PUBG ikonické Winner Winner Chicken Dinner nebo Fortnite své Victory Royale. Ale co to bude si zatím David Vonderhaar nechal pro sebe. Call of Duty: Black Ops 4 Blackout Private Beta startuje už 10. září na PlayStation 4 pro předobjednávky. Xbox One a PC s předobjednávkami budou moci začít hráč 14.9. a na PC se beta otevře všem 15.9. Beta skončí přesně 17.9.


DALŠÍ

CGwillWin