preview
Pokémon Let’s Go! (hands-on)

Pokémon Let’s Go! - preview (hands-on)
Pokémon Let’s Go! - preview (hands-on)
16:20, 06.09.2018

Po rokoch akejsi stagnácie v produkcii série Pokémon sa konečne v tomto smere dostáva aj na konzolu Nintendo Switch, teda najnovší hybridný systém od tej istej firmy, ktorú vreckové monštrá zásobovali v zmysle produkcie pre rovnako úspešný, ale predsa len utíchajúci handheld 3DS. Ešte než sa pozrieme na moje vlastné dojmy z hry ako takej, ktoré som mohol načerpať vďaka pozvánke spoločnosti Conquest na tohtoročnom Gamescome 2018, treba si určite povedať, že Let’s Go! je len príprava na príchod oveľa väčšej hry (použijem slovo evolúcia), ktorá tu podľa slov Pokémon Company ešte nebola, čiže skutočné HC RPG na Switch.

Klik pro zvětšení (Pokémon Let’s Go! - preview (hands-on))

Onen prívlastok "Go" nie je v názve hry vôbec náhodou a vy už určite tušíte, že narážam na akúsi rozšírenú verziu notoricky známeho hitu z mobilných telefónov, ktorý sa nám tu roky stará aj o bizarné spravodajstvo. Nová hra od firmy Game Freak nás však nebude nútiť opúšťať svoje pohodlné a rutinou napustené domovy, čiže nepôjde vyložene o blúdenie po parafráze na Google Maps, ale o klasickú adventúru s lovením vreckových príšeriek v klasickej Pokémon grafike. V tomto sa teda hra nijako líšiť od tých starších nechce a ani nebude. Ale predsa len tu je priame spojenie so spomínanou aplikáciou a to v zmysle výmeny získaných Pokémonov medzi telefónom a konzolou Switch. Viac detailov bude známych až tesne pred vydaním, ktoré je naplánované na 16. 11. 2018, logicky exkluzívne na toľkokrát spomenutú platformu.

Klik pro zvětšení (Pokémon Let’s Go! - preview (hands-on))

Poďme teda konečne k samotnej demo verzii, ktorú som si mal možnosť vyskúšať priamo v Kolíne nad Rýnom, len pol metra od sediaceho vývojára priamo z Pokémon Company. Takáto vec poteší hneď z niekoľkých dôvodov, keďže je krásne vidieť, ako sa už tak veľká spoločnosť snaží neustále vytvárať nejakú spätnú väzbu voči svojim produktom a potom je rovnako dôležitá komunikácia medzi médiami a Nintendom všeobecne, čo v zmysle Európy nie vždy bolo ideálne. To už však zachádzam do detailov politiky a z tej nikdy nevzíde nič extra pozitívne. Demo stánok bol našťastie vybavený podporou toľko proklamovaného pokébalu (konečne som si ho mohol pekne zblízka prezrieť), ktorý jednoducho prepojíte s konzolou a môžete si tak užívať samotnú hru s novou sviežou schémou ovládania. V tomto je nutné spomenúť, že ide o tlak na jednoduchosť a zároveň podporu nielen pre Switch, ale rovnako aj mobilné telefóny, a teda Pokémon GO.

Klik pro zvětšení (Pokémon Let’s Go! - preview (hands-on))

Samotný pokébal z môjho pohľadu fungoval obstojne, aj keď som zaznamenal mierne náznaky pochybnosti pri opakovanom neúspešnom hode smerom na Pokémona, keďže som mal pocit, že pohyb rukou som nijako nezmenil a jednoducho hodil dobre. Takéto veci však môžu mať spojitosť s prostredím, kde hráte a celkovým nastavením, takže to zatiaľ nebudeme brať ako bernú mincu. Materiál z ktorého je samotný ovládač vyrobený je však kvalitný vo všetkých ohľadoch. Obsahuje 3D vibrácie, ktoré sú zase priamou linkou k akémusi zisteniu, či už máte Pokémona uloveného alebo to nevyšlo a treba hádzať znova. Tento jemný efekt vibrácií možno označíte za zbytočnosť, avšak pomáha to na dotvorenie dobrej atmosféry a tú u tejto série mám rád. Malý analóg slúži na pohyb a zároveň má aj funkciu potvrdzovania akcie. Loptička je pekne podsvietená a jej prebal z gumového materiálu, aby sa aj pri dlhšom hraní dobre držal. Nintendo v tomto myslelo aj na bezpečnosť, keďže okrem fixného náramku má aj akýsi prsteň, ktorý si nasadíte na prst a vylepšíte si tak celkové držanie. Všetko ostatné, čo som zažil, už netreba nejako zásadne naťahovať.

Technickú stránku si jednoducho vyčítate z videí a s ohľadom na výkon samotného systému je právom bezchybná. Pokémoni majú nové animácie, živé farby a samozrejme všetok ten obsah, ktorý ku klasickým hrám tejto IP patrí. Bude sa loviť, bojovať v kooperácii a samozrejme aj proti ďalším trénerom. Uvidíme, do akej miery sa stane prepojenie s GO aplikáciou využívané u nás, avšak je jasné, ako úspešné bude v krajine vychádzajúceho slnka, kde sa už teraz všetci trasú na spomínaný dátum vydania. My vám prinesieme recenziu akonáhle to len bude možné.



CGwillWin