Nové črepiny z Cyberpunku 2077

Nové črepiny z Cyberpunku 2077
10:13, 30.07.2018

Máme tu nový týždeň, a s ním to chce aj ďalšie zrnká informácií okolo vývoja túžobne očakávanej sci-fi RPG/FPS Cyberpunk 2077, od poľského štúdia CD Projekt RED. Verím, že už sme dospeli do fázy, kedy snáď na svete nepobehuje hráč, ktorému by práve tento projekt bol cudzí, a to aj napriek faktu, že ho na trhu neuvidíme skôr ako v roku 2020.

Čo sa nám teda nové vynorilo priamo z prostredia vývoja hry? Pusu na prechádzku si tentokrát pustil šéf z oblasti konštrukcie misií v hre Patrick Mills, ktorý pre Xbox plátok približuje samotnú tému globálnej politiky v roku 2077, a korporátnych bossov, ktorých majetok je deliacou čiarou medzi totálnou chudobou a bohatstvom nezmiernej hodnoty. CD Projekt sa bude snažiť, aby príbeh dal hráčom predovšetkým akési zrkadlo možného vývoja reálnej politickej situácie dneška, ktorá sa v budúcnosti pokojne môže zmeniť práve na situáciu, ktorá bude vládnuť aj v hre Cyberpunk.

Je jasné, že ak milujete sci-fi, teda to temnejšie, tak pre vás nebude žiadnou novinkou fakt, že sa niekde niekto považuje za akéhosi novodobého gréckeho boha, len preto, že má na konte dostatok peňazí, a zbytok chudoby sa zatiaľ povaľuje v špinavých kanáloch kde bojuje o holý život. Tento sociálny rebríček je vo filmovom a seriálovom svete sci-fi úplne bežnou pracou, avšak ak sa to celé umne spojí s RPG herným konceptom a pridá sa vysoko kvalitná technická stránka, máme sa načo tešiť.

Sám Mills ostatne spomína aj fakt, že ich nová hra bude z pohľadu prvej osoby, čím sa jasne snažia aby prežitok a vstrebanie danej doby bol čo naj osobnejší, a hlavne bezprostredný. Toto môžete podľa jeho slov docieliť len s FPS kamerou, v čom má určite pravdu.


DALŠÍ

CGwillWin