Forza přijde o mikrotransakce a loot boxy

Forza přijde o mikrotransakce a loot boxy
17:15, 27.07.2018

Jestli jsem něco Forza Motorsport 7 opravdu vyčítal tak to bylo její závislost na tzv. Prize Boxech. Jinak pojmenovaný loot box obsahoval od obleků pro jezdce až po velice zajímavé auta, které jinde nešlo získat (tedy později v aukci koupit). Systém, který není zábavný a motivační, neměl úspěch ani mezi hardcore komunitou Forzy. Vlastně byly tak neoblíbené, že tvůrci nikdy nezapnuli možnost nakoupovat boxy za reálné peníze. Přitom k tomu vše směřovalo už při vydání a UI hry přímo křičelo, že se tam časem objeví tlačítko "buy".

Včera Turn10 oficiálně oznámili, že postupně odstraní úplně všechny Prize Boxy z Forza Motorsport 7. Jejich propojení s jádrem hry je tak složité, že to bude chvíli trvat. Pro začátek už v žádném boxu nejde vylosovat auto. A když už jsme u těch dobrých zpráv, tak je tu ještě jedna. Stigma loot boxů dostihlo Turn10 a Microsoft opravdu silně a proto řekli, že říjnová Forza Horizon 4 nebude obsahovat ani loot boxy ani prémiovou měnu tzv. Tokeny.

Z těchto zpráv mám upřímnou radost, protože hlasitý křik nás - hráčů - se konečně ozval dost hlasitě. Loňské průšvihy Star Wars: Battlefront 2 a Middle-Earth: Shadow of War vzbudili tak velký ohlas, že i velké společnosti couvají z těchto neférových taktik vůči jejich zákazníkům. Nebudeme si nalhávat, že přijdou s něčím novým, ale i tak je toto dílčí vítězství sladké.


DALŠÍ

CGwillWin