recenze
PIXIE CREW dětský batoh

PIXIE CREW dětský batoh - recenze
PIXIE CREW dětský batoh - recenze
18:05, 05.08.2018

Asi jste si zvykli, že se v posledních měsících se nevěnujeme jen testování videoher, ale i hardware, a taktéž i třeba deskovým hrám atd. No a před pár týdny jsme začali testovat i batohy a vlastně veškerý tento marchandise na motivy her. Za tuto možnost děkujeme společnosti PIXIE CREW, která mně osobně poslala malý skromné, ale přitom elegantní vypadající baťůžek, jenž při bližším ohledání zujme více než by člověk čekal.

Primárně není určen mně, jakožto 35 let starému otci, ale především dětem. Takže ihned po doručení balíčku jsem jej věnoval svému synovi. Pro účely této recenze mu říkejme Francimour (ne batohu, ale mému synovi). A taktéž pro upřesnění dodávám věk, který je v současné době 3 a půl roku. Asi podrobnější míry či fakta o Francimourovi nejsou zapotřebí.

Klik pro zvětšení (PIXIE CREW dětský batoh - recenze)

Jak mu sedí?

Vcelku pěkně, i když mu je o ždibíček větší, ale jak říká moje babička, do toho doroste - a taky že ano.... Pokud byste uvažovali o koupi tohoto baťůžku pro svoji ratolest, tak je velikostně určen spíše tak pro 4 až 6 leťáky. Nicméně i přes fakt, že je Francimourovi o krapet větší, ihned jej vzal za svůj a svůj dosavadní baťůžek věnoval o dva roky mladší sestřičce. Pro milovníky faktografických věcí by se slušelo říci, že batoh má rozměry 25 x 33,5 x 14,5 cm.

To že si jej tak ihned ujal není jen faktem nové věci, ale taktéž barevným provedením využívající kostky čtyř různých odstínu zelené. Vše působí pro oko dětského "metrosexuála" hezky, a z pohledu rodiče přijatelně a nikterak křiklavě, jak mnohdy bývá u dětských produktů zvykem. Nutno podotknout, že Francimourek má zelenou velmi v oblibě.

Klik pro zvětšení (PIXIE CREW dětský batoh - recenze)

Navíc když se zašpiní, není to úplně na první pohled vidět. Toto mohu doopravdy potvrdit, protože často s dětmi chodíme do lesa. A pokud máte dítě, určitě to znáte, že se co chvíla někde baťůžek odloží nebo zkoumavé ratolesti prolezou, takříkajíc "kde čím". Takže po návratu do "civilizace" téměř nikdo nepoznal, že batoh je od hlíny a trochu smůly. Tedy až na babičku, která si jej vzala k zevrubnějšímu prozkoumání a dodatkem se slovy: "tak krásnej a baťůžek ... kde ses s ním vyválel proboha".

Klik pro zvětšení (PIXIE CREW dětský batoh - recenze)

Co na něm Francimour zbožšťuje dále?

Dalším faktem, proč se baťůžek Francimourovi líbí je větší prostor než u jeho dosavadního baťůžku. Už tam může na tůry dát nejen své pitíčko (flaška s brčkem s vodou či sirupem), ale taktéž si tam může nabalit nějakou tu dobrotu, ovoce na cestu. A pochopitelně nějaké to náhradní prádlo. To si tam teda nedává sám, ale nevadí mu, když je tam přidáme. Tak a opět pro milovníky faktografických věcí vězte, že objem batohu je 10 litrů.

Taktéž jej Francimour ocenil, když jel k druhé babičce do Zlína. Bylo fajn, že si mohl přibalit sebou nějakou větší hračku - plyšák jednoho nejmenovaného zvířátka žijící převážně pod zemí a dělající hromádky. Bez něj vážně neusne. Takže měl vše potřebné sebou. A co nepotřebuje, tak veze přece máma nebo táta, že? Po několika nošení si povšimnul na bocích, že jsou malé kapsy - ihned přišel na to, že by se tam dalo šikovně dát ono jeho slavné pitíčko. Obyčejná půl litrová pet flaška se tam pohodlně vleze či deštník pro případ deště.

A teď zase z pohledu rodiče. Hlavní část batohu tvoří velká kapsa rozdělená přepážkou na dvě části. Dovnitř se dostanete otevřením zipů - pro pořádek jsou použity dva jezdce, takže je jedno jak batoh otvíráte. Zadní část batohu má mírné zpevnění na zádech, tak aby dítěti obsah batohu netlačil do zad. Pravdou je, že polstrování neníby mohlo být trošku silnější, protože pokud se věci uvnitř promíchají, tak špičatá věc může opravdu tlačit. Vepředu batohu je menší kapsa, do níž se vlezou třeba sluneční brýle, klíče nebo třeba nějaký notýsek menšího formátu.

Opět jedna vsuvka pro milovníky holých faktů. Hlavním materiálem, který je použitý je polyester. Batoh tak je tak velmi lehký a věřte, že jeho váha je tak 360 gramů, což je únosná váha pro pětiletého klučinu čí dívčinu.

Klik pro zvětšení (PIXIE CREW dětský batoh - recenze)

To není vše, co se Francimourovi tak libí

Jasně, co však nejvíce Francimoura přitahovalo byla kostkovaná silikonová destička na přední kapse batohu. Mohl si na ní z přiložených kostiček vytvořit libovolný obrázek, tvar či své jméno, či cokoliv jiného. Přiložený pytlíček obsahoval 200 kostiček (ano správně obsahoval, některé jsou již zapovězeny doví kde - a ne rozhodně vinou výrobcem), s různými barvami. Příjemné je vědět, že se tyto kostičky dají dokoupit na eshopu PIXIE CREW a to i samostatně rozdělené dle jednotlivých barev.

Vzhledem k faktu, že deska je přímo na batohu a nejde ji oddělat, takže kostičky tlačit do silikonové desky, která je podložená tělem batohu není úplně snadnou záležitostí. Tady se Francimourovi líbil efekt, ale sám jej nedokázal patřičně realizovat - ale snaha mu nejde odepřít. Zde musela přijít na řadu kooperace s rodiči. Ale věřím, že být tak o rok či dva starší, už by si s tím poradil sám a nevěděl bych o něm desítky minut.

Navíc silikonová destička ve tmě svítí. Nikterak výrazně, ale je to dobrý reflexní prvek, za což mají výrobci určitě palec nahoru. Jediné, co může zabraňovat svítivost je vaše tvořivost podobě kostiček vyobrazených a desce. A opět pro faktografické fajnšmekry. Destička má celkem k dispozici 345 políček (políčka jsou rozděleny do 26 sloupců a 14 řádků) - ne všechny políčka jsou použitelné vlivem zaoblení přední kapsy apod.

Klik pro zvětšení (PIXIE CREW dětský batoh - recenze)

Podtrženo sečteno

Dětský baťůžek od PIXIE CREW pro čtyřleťáka je jak dělaný do přírody, ale i do města, díky svému elegantnímu designu. Osobně si myslím, že do batůžku o obsahu 10 litrů si ratoslest nabalí vše potřebné co potřebuje na nejeden výlet. Navíc je příjemné, že obsahuje silikonovou destičku na kterou si můžete vytvořit libovolnou "malůvku" díky přiloženým kostičkám a zároveň je i bezpečnostním prvkem díky svítivosti ve tmě. Pokud se vám ona "malůvka" přestane líbit, je možné ji kdykoliv předělat, díky čemuž na chvíli zabavíte dítě. Jestli přemýšlíte nad vkusným a elegantním batohem pro dítě určitě neuděláte špatně.



Koupit PIXIE CREW dětský batoh ZELENÁ KOSTKA / SVÍTÍCÍ VE TMĚ

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Pixie Crew

Klik pro zvětšení (PIXIE CREW dětský batoh - recenze)


CGwillWin