Horor Close To The Sun nápadne evokuje BioShock, ukáže sa počas Gamescomu

Horor Close To The Sun nápadne evokuje BioShock, ukáže sa počas Gamescomu
16:37, 23.07.2018

Spoločnosť Storm in a Teacup (autori nepodareného projektu N.E.R.O.) už roky pripravujú zaujímavý survival horor postavený na logických hádankách.

Klik pro zvětšení (Horor Close To The Sun nápadne evokuje BioShock, ukáže sa počas Gamescomu)

Close To The Sun nás zavedie v osobe s menom Rose na obrovskú loď, ktorú postavil sám Nikola Tesla, aby slúžia ako archa pre najväčších mysliteľov konca dvadsiateho storočia. Tam im mali byť poskytnuté nekonečné prostriedky na vývoj a tvorivé prostredie. Ako už asi predpokladáte, tak sa niečo škaredo nepodarilo, a samotné plavidlo je teraz všetkým len nie oddychovou zónou. Art hry určite vyvoláva pocit, že sledujete akýsi klon slávnej série BioShock, avšak môže zato hlavne Art Deco, ktoré v spojení s jemným steampunkom nedáva vašej mysli inú možnosť.

"Milujeme tento žáner hororov, ale až vďaka Close To The Sun sme pochopili, že je čas vytvoriť niečo nové a iné než ponúkajú štandardné strašidelné hry. Sám som sa navyše osobne vždy zaujímal o osobnosť akou je Nikola Tesla, a zatiaľ čo väčšina ľudí vie o jeho vedeckých objavoch a práci s elektrickou energiou, všetci sme si mysleli, že jeho príbeh by poskytol dokonalý základ pre určité ohýbanie tajomstiev, ktorých sa jeho meno rozhodne týka.
Uviedol zakladateľ a kreatívny riaditeľ spoločnosti Storm in Teacup, Carlo Ivo Alimo Bianchi.

Close To The Sun by sa mal dostať na trh začiatkom roku 2019 a to na systémy PC, PS4 a XOne. Aktuálne sa vývojári pochválili svojou účasťou v Kolíne nad Rýnom počas Gamescom eventu, a aby svoje slová pádne podložili, vytvorili nový gameplay trailer. Nech sa páči nižšie.


DALŠÍ

CGwillWin