Dead Space 4 mal byť survival hrou...

Dead Space 4 mal byť survival hrou...
13:22, 16.07.2018

Fakt, že sa jeden čas silno šuškalo éterom o pripravovanej štvrtej časti série Dead Space je dnes už známa vec, ktorú navyše priznalo aj vedenie vývoja u EA. V tej dobe sme sa tešili na návrat vesmírneho hororu s poriadne silnou atmosférou, ktorú síce posledné časti tejto IP potláčali, ale stále mal DS určité fluidum originality. Na našu smolu, sa však nikdy štvrtá radová časť nedostala cez takzvané sito produkcie, a zatiaľ je táto séria teda zmrazená v trezore. Vďaka nedávnemu interview, sa však môžeme aspoň trošku pozrieť cez rameno vývojárov, ktorý toho času plánovali silnú odbočku od zavedených chodníčkov.

Ben Wanat totižto prezradil pre server eurogamer, že nový Dead Space mal byť survival hrou na otvorenej mape. Takže sandbox, kde by sa hráč snažil prežiť v širšom merítku a z tunelových skúmaní lodí, by tak razom bolo niečo oveľa väčšie a určite aj komplikovanejšie. Do akého stupňa by tento, dnes často využívaný, koncept fungoval v súvislosti s hororom, to je vec s otáznikom, každopádne nápad to nebol úplne márny.

Ben ďalej v rozhovore opisuje plány na mutáciu nekromorfa do podoby akéhosi vesmírneho parazita, ktorého nezastaví ani stav bez tiaže. Mohol by tak prenasledovať svoju korisť do otvoreného vesmíru a atmosféra by rozhodne dostala status jedinečnosti. Ben Wanat záverom spomína fakt, že neúspech tejto IP klasicky vidí vo finančnom pláne EA, ktoré až prehnane tlačilo na náklady, a hra si vo výsledku na seba nedokázala zarobiť. Pokiaľ by sa jej rozpočet držal pod bežnou hranicou AAA produkcií, mohol by sa raz Dead Space rozmraziť zo spánku a šokovať nás novou časťou.


DALŠÍ

CGwillWin