Valve pod hrozbou pokuty stiahlo v Holandsku loot boxy

Valve pod hrozbou pokuty stiahlo v Holandsku loot boxy
20:09, 02.07.2018

Už dávnejšie sme vás informovali o novom holandskom nazeraní na akési kupovanie herného obsahu bez bezprostrednej znalosti o jeho identite, teda o balíčkoch zvaných loot box. Tamojšia politika začala raziť cestu celoplošného označenia podobných vecí za hazard, a okamžite stanovili pokuty tak mastné, že by si s nimi mohol Shakespeare mastiť boty.

Je preto pochopiteľné, že spoločnosť Valve nechce zatiaľ dráždiť holandského hada bosou nohou a pred pár dňami preto prikročila ku ráznemu rozhodnutiu, a stiahla sekciu nakupovania dizajnových prvkov pre hry Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. Celej veci predchádzali dopisy doručené centrále Valve priamo od holandskej vlády, kde boli upozornený na prípadné následky ponechania možnosti nakupovať krabice s otáznikom v ich krajine. Valve sa k celej situácii vyjadrilo v tom zmysle, že všetko rieši cez odborníkov na tamojšie právo a chce od kompetentných podrobné vysvetlenie, prečo je ich hra označovaná za hazard.

Nech už to dopadne akokoľvek, pochybujem že sa v krajine tulipánov a drevákov razom otočia vo svojom presvedčení a umožnia Valve vrátiť nákup krabíc späť do svojich hier. Tento holandský zákon sa tak môže stať zaujímavým spúšťačom lavíny, ktorá sa časom strhne aj v iných štátoch, kde rastie loby za potieranie elektronického hazardu, respektíve formy mikrotransakcií v hrách.


DALŠÍ

CGwillWin