Všetci z nás chcú pokračovanie značky Alan Wake, tvrdí vývojár

Všetci z nás chcú pokračovanie značky Alan Wake, tvrdí vývojár
20:12, 20.06.2018

Mikael Kasurinen zo spoločnosti Remedy Entertainment, sa len pár dní od skončenia tohtoročnej E3 v Los Angeles stretol v zaujímavom interview pre zahraničných kolegov, kde vyjadril kladný postoj k návratu pomaly ale isto kultového univerza Alan Wake. Niekdajšia silná exkluzivita konzole Xbox 360 z roku 2010 po sebe zanechala dostatočnú základňu fanúšikov, a v podstate od jej vydania neubehne ani rok aby sa nevynorili špekulácie o dvojke.

Určite mnohí z nás čakali u MS konferencie s malou dušičkou, na nejaké to šokujúce odhalenie, avšak nakoniec sme sa dočkali v úvodzovkách len oznámenia P7 a teda projektu Control od Remedy, a to dokonca až na SONY evente. Nasleduje však jemne povzbudivá citácia od samotného Mikaela.

"Takže skutočne stále vlastníme IP Alan Wake, to rozhodne áno. Chcem jasne povedať, že je to pre nás veľmi blízky herný svet ktorý denne nosíme v srdciach. Všetci v Remedy milujeme Alana a myslím, že všetci chceme vidieť novú hru z jeho sveta. Chcem to takto verejne povedať na rovinu. Uvidíme však, čo z pohľadu univerza Alan Wake prinesie samotná budúcnosť, avšak ako som povedal, chceme pokračovanie, to je vec istá."

Počuli ste človeka priamo z Remedy, ktorý nám dáva nádeje na dvojku, avšak ako to nakoniec dopadne je stále vec neistá, respektíve to záleží na investoroch vrátane spoločnosti Microsot. Ak ten nebude ochotný, tak sa ťažko tieto pevné ľady len tak povolia. Držme si teda do budúca palce nech sa to podarí a keď už nie na túto generáciu (ako že asi určite nie), tak minimálne na tú ďalšiu.


DALŠÍ

CGwillWin