Control od Remedy demonstruje hrátky s prostorem

Control od Remedy demonstruje hrátky s prostorem
17:14, 16.06.2018

Jak již z naší předchozí novinky určitě víte, tak finské studio Remedy odhalilo na letošní E3 novou hru s názvem Control. Překvapivě to nebylo na konferenci Microsoftu, se kterým vývojáři spolupracovali na svém předchozím titulu Quantum Break, ale na akci konkurenčního Sony. A jak už ukázal oznamovací trailer, tak právě s Quantum Breakem bude mít Control minimálně po vizuální stránce hodně společného.

Zmíněný trailer toho ale zase tolik neodhalil, a proto rozhodně přijde vhod delší ukázka ze samotného hraní. Konkrétně autoři ukázali úryvek z dema hry, které mohli vybraní novináři vidět za zavřenými dveřmi přímo na výstavišti v LA. Dozvěděli jsme se například, že si zahrajeme za hrdinku jménem Jesse Faden, která se pokusí napravit závažné problémy společnosti, do jejíhož čela byla nově zvolena.

Kromě tradičně silného příběhu bychom se ale mohli dočkat i velmi zajímavé a inovativní hratelnosti. Jesse v první řadě disponuje speciální schopností umožňující přesouvat okolní předměty. Právě díky této formě telekineze můžete po nepřátelích házet všelijaké přilehlé objekty či se nimi naopak bránit jejich útokům. Do ruky ale dostanete i zbraň, jejíž forma se bude postupně měnit. Je tedy možné, že z klasické pistole vytvoříte něco úplně jiného.

I přes některé společné prvky s Quantum Breakem zatím Control vypadá opravdu zajímavě a originálně, což se ostatně u hry od Remedy dá očekávat. Další detaily týkající se třeba příběhu bychom se mohli dozvědět na srpnovém Gamescomu. Samotné vydání bude poté následovat v průběhu příštího roku pro platformy PC, PS4 a Xbox One.


DALŠÍ

CGwillWin